May 22, 2017

5 KOMADA NAKITA KOJE MOŽETE NOSITI UZ PLAVU HALJINU

Kakav nakit ide uz ovu haljinu? - je verovatno pitanje koje sve mi često postavimo sebi ili svojim prijateljicama. Odgovor može zavisiti od ličnog ukusa i stila, preporuka iz modnih časopisa, pa čak i od nekih nepisanih pravila koje smo načule od svojih baka. Kada je u pitanju nakit uz plavu haljinu, stvari su, međutim, i više nego jasne. Ili možda nije tako?


Kada je u pitanju nakit uz plavu haljinu u osnovi imate dve opcije: sofisticiran metalni nakit ili nakit u jarkim bojama za colorblocking efekat. Treća opcija je istovremeno i najsigurnija, ali svako najmanje zabavna opcija, nakit u plavoj boji. 
Sajt Dresseofgirl nudi veliki izbor luksuznih haljina koje su idealne za posebne prilike poput matura i svadba. Ipak ove duge (Long Prom Dresses) i kratke (Short Prom Dresses) urađene od jako specifičnih materijala poput satena i čipke, sa mnoštvom detalja kao što su cirkoni, mogu biti veoma nepraktične za kombinovanje sa nakitom. Jake boje, poput plave, je jedan od tih otežavajućih faktora. Srećom, postoje mali saveti koji mogu olakšati izbor nakita uz haljine gotovo svih nijansi plave boje.

Pisanje ovog teksta sponzorisao je sajt DressesOfGirl

Kakav metalni nakit uz plavu haljinu?

Uz plavu haljinu praktično možete odabrati nakit od bilo kog metala. Uz plavo će lepo stajati i zlato (savršeno ide uz tamnije nijanse plave, teget na primer) i srebro. Verovatno ste bezbroj puta videle plave haljine koje su ukrašene cirkonima, čija 'srebrna' boja odlično ide uz hladan ton plave boje. To je jedan od razloga zašto plavi cirkon možete videti kao čest i klasičan privezak na srebrnoj ogrlici (setimo se čuvene ogrlice iz filma Titanik). Međutim, zanimljivo je da će recimo uz teget savršen par biti zlato ali i bronza, sa svojim pomalo rustičnim izgledom. Ovaj starinski izgled i ozbiljna teget boja su idealni za mame i poslovne žene koje žele da osveže svoj izgled.

Simple Princess Scoop Neck Satin Tulle Floor Lenght Ruffles Light Sky Blue Two Piece Prom Dresses

Kako colorblocking sa plavom bojom?

Ukoliko ste pre odabira haljine istraživali plavu boju, verovatno već znate da je idealna za takozvani colorblocking (blokiranje boja). I mada blokiranje boja izgleda jednostavno činjenica je da samo oni sa zaista razvijenim osećajem za modu i boje znaju kako da odaberu pravu boju koja će se na pravi način suprotstviti dominantnoj boji, u ovom slučaju plavoj.
Prvi izbor su verovatno žuta i ružičasta, a malo je poznato da je odličan izbor i crvena  takozvanoj koralnoj nijansi. Takođe, istražite i zelenu boju koja itekako zna da se suprotstavi ali i istakne sve nijanse plave.
Kako bi efekat bio izraženiji najčešće se bira ogrlica, a neretko su glavni izbor minđuše u nekoj od ovih jarkih boja. Upamtite da su vaše lice i vrat delovi koje će posmatrač najpre primetiti na vama, pa je nakit koji se nosi na ovom delu tela i najupečatljiviji. Narukvica i prsten su uglavnom u drugom planu, iako mogu biti podjednako efektni u zaokruživanju stajlinga. To zapravo može biti i vaša polazna tačka u odabiru pravog komada nakita uz plavu haljinu - šta želite da naglasite? Možda dekolte, ramena, struk? Da li želite da istaknete svoje crte lica ili da ipak skrenete pažnju na neki drugi deo tela? I da li možda želite da boja vaše haljine bude dominatna ili da u nju unete malo nove boje i energije? Ako je vaš odgovor na poslednje pitanje pozitivan, onda je je blokiranje boja idealno rešenje. 

Sweep Train Electic Woven Satin Ruffles V Neck Spaghetti Straps Prom Dresses


Kako odabrati nakit u plavoj boji uz plavu haljinu?

Naravno, uz plavu haljinu možete nositi i plavi nakit. Međutim, kako ne biste zapali u monoton, jednobojan izgled birajte nakit koji je par nijansi svetliji ili tamniji od nijanse same haljine koju nosite. Ovo je odlično ukoliko želite da stavite lančić sa kristalnim priveskom, male minđuše na šraf, narukvicu od cirkona ili možda tanani bodychain sa cirkonom na sredini, za efektniji izgled haljine sa nešto dubljim dekolteom. Odličan primer haljine teget boje i ogrlice u istoj boji je OVAJ stajling pevačice Rijane, koja je uz dubok dekolte ponela suptilan nakit za telo dopunjen lančićem sa malim safirnim kristalom. 

A line V Neck Tulle Floor Lenght With Beading Prom Dresses


Da li biseri idu uz plavu haljinu?

Na ovo pitanje ćemo se jednostavno nadovezati pitanjem 'Da li je princeza Dajana nosila bisere uz teget haljinu?' i odgovoriti vam OVOM slikom. Osim toga biseri su odlična kombinacija i sa dragim kamenjem u plavoj boji (na primer safiri). Odgovor je jasan. Poznato je da se baš među nijansama plave krije ona koja nosi naziv 'kraljevska' i koju su u 19. veku mogli da nose samo plemići, pa je sasvim logično da uz jednu tako divnu nijansu ide sofisticiran nakit baš poput bisernog čokera i bisernih minđuša. 

Amazing Trumpet Mermaid Scoop Neck Tulle Sweep Train Beading Dark Navy Prom Dresses


Da li tirkizan nakit ide uz plavu haljinu?

Začuđujuće ali istovremeno i logično odgovor je pozitivan. Zapravo uz plavu haljinu dobar izbor mogu biti i tirizan mint nakit. Naravno, dosta zavisi i od toga u kojoj je nijansi plave haljina koju nosite. Plava i zelena dobro idu zajedna i tu se krije odgovor na ovo pitanje. Tirkizan nakit se vrlo često posmatra kao nakit karakterističan za leto, pa je plava haljina upotpunjena tirkizom idealna za letnja venčanja. U Americi se deveruše vrlo često odlučuju za kombinovanje plave toalete sa tirkiznim nakitom, a jedan od najlepših primera sa crvenog tepiha je definitivno divna plava haljina Džesike Albe. 

Empire Sweetheart Chiffon Floor Length With Pleats Prom Dresses

Da li ste čuli za sajt Dressesofgirl i koji je vaš trik za odabir nakita uz haljinu plave boje?

2 comments:

  1. Ove haljine su prelepe. :)

    Giveaway je na mom blogu ------> Fashion, Beauty and Style

    ReplyDelete
  2. beautiful dresses!

    if you pick up dresses,glamchase mother of the bride dress suits reviews gives you amazing choices.

    http://www.glamchase.co.uk

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly