May 28, 2017

UZ OVAKAV NAKIT ĆETE BLISTATI U ŽUTOJ HALJINI

Kada su se Irina Šajk na filmskom festivalu u Kanu i Blejk Lajvli na dodeli Bilbordovih muzičkih nagrada pojavile u zanosnim dugim žutim haljinama znale smo da se moramo složiti sa sajtom The Zoe Report da je žuta trendi boja ovog leta. I pre nego smo se upustile u istraživanje kakav je nakit najbolje nositi uz žutu boju, postavile smo sebi pitanje - kakav nakit u boji nositi uz žutu? Odgovor smo logično potražile na crvenom tepihu.


Od poznatih dama, tj. od njihovih stilista možemo naučti puno. Kada kupite haljinu određene boje, najpre potražite poznate ličnosti koje su nosile haljinu iste nijanse. Zatim izdvojite one sa bojom kose kao što je vaša i na kraju posvetite pažnju onima koji imaju ton kože sličan vašem, oblik lica i sl. Tako  ćete doći do rezultata o tome kakav nakit nositi uz haljinu u vašoj boji. 

Za žutu kažu da je boja sreće i pozitivne energije, ali i ljubomore i besa. Takođe postoje tvrdnje da žuta lako zamara oči zbog količine svetlosti koje reflektuje. Isto tako mnogi beže od nje jer smatraju da ne ide uz njih, i da ne naglašava prave crte na njima. Istina je, da kao i sa svakom drugom bojom, i ovde treba pronaći nijansu koja odgovara baš vama. Svetliju, tamniju, jarkiju, zagasitiju, pastelnu... Složićete se da je to već u startu to mnogo koraka pre konačnog odgovora na pitanje - kakav nakit uz žutu haljinu?

Pisanje ovog teksta je sponzorisao sajt DressesOfGirl

Sajt DressesOfGirl nudi pristupačne verzije svečanih haljina koje gotovo svakodnevno viđamo na društvenim mrežama. I dok na samom sajtu možete pronaći mnoštvo dugih haljina, tu su i one nešto manje formalne, kratke haljinice (Short Homecoming Dress). 

Žuto i zlatno ili možda ne?


Ako pažljivo pratite dešavanja na crvenom tepihu gotovo je sigurno da ste primetili da malo  poznatih ličnosti nosi zlatan nakit uz žutu toaletu. Razlog leži u tome što su oni previše bliski (misli se naravno na žuto zlato) i jedna takva kombinacija bi u najmanju ruku izgledala dosadno. Zato je srebro ili belo zlato mnogo češći izbor, pogotovo što će lepo nadovezati na svetliju nijansu (pastelno) žute, a uz izrazito jarku nijansu žute nakit od belog plemenitog metala će biti odličan kontrast. Cirkoni su takođe dobar izbor.


Trumpet Mermaid V Neck Lace Tulle Sweet Train Pearl detailing Fashion Prom Dresses

Tirkiz


Tirkiz je prva i najbolja opcija kada dođe izbor nakita uz žutu haljinu. Mnogi stilisti upravo u ovom pravom letnjem kamenčiću vide idealnog saveznika svakoj žutoj toaleti. Ova boja ne samo da predstavlja divan kontrast žutoj, već simpatično ističe lepotu ove boje. I mada mnogi tirkiz vezuju za opušten letnji nakit za plažu, on zapravo može biti zaista savršen i kao par elegantnih visećih stejtment minđuša, luksuzna ogrlica ili narukvica. O njegovoj lepoti na prstenju zaista nema potrebe ni pričati, zar ne?



Fabulous Yellow Chiffon Tulle Scoop Neck Appliques Lace Prom Dresses

Šta mislite o boji vina?


Šta vidite napram žute kada pogledate takozvani 'color wheel'? Da, ljubičastu boju. To znači da su ove boje komplementarne i da se samim tim dopunjuju. Međutim, šta ako ta ljubičasta nije baš klasična ljubičasta već ima divan topao ton kao OVE minđuše koje je nosila Džesika Alba? Rekle bismo idealno, pogoovo ako je boja vaše haljine više na 'toploj' strani. I ovde bismo, baš kao i u slučaju tirkiza, preporučile da ako se odlučite za minđuše eventualno odaberete i narukvicu ili prsten, a ako odaberete stajtement ili bib ogrlicu u ovoj boji ipak odustanete od drugih komada obojenih komada nakita. Razlog? Već imate dva jarka momenta u svom izgledu. 


Sheath Column High Neck Yellow Lace Cap Straps Backless Prom Dresses

Koralno crvena uz žutu?


Koralno crvena je još jedna tipično letnja boja koja savršeno ide uz žutu haljinu. Naša inspiracija kada je u pitanju kombinovanje ovih boja je definitivno Amal Kluni, koja se na prošlogodišnjem festivalu u Kanu pojavila u ženstvenoj pastelno žutoj haljini i upečatljivim koralnim minđušama. Ovakve minđuše idealne su za brinete i uopšte devojke tamnije kose jer će narandžasti ton minđuše naglasiti boju haljine ali i usmeriti pažnju ka frizuri i licu. Ako vam Amal nije dovoljno ubedljiv primer, setite se koliko savršeno crveni karmin ide uz žutu haljinu i biće vam jasno zašto su baš koralno crvene minđuše potencijalno 'perfect match'.



A Line V Neck Chiffon Floor Length With Split Front Prom Dresses


Plava kao akcenat


I mada plave modne dodatke poput vrtoglavih potpetica ili pismo torbe u rukama, možete često videti uz žutu, kada je nakit u pitanju ova boja nije tako čest izbor. Ipak, prsten sa safirno plavim kamenčićem ili narukvica sa istim detaljem mogu biti apsolutno idealni uz pravu nijansu žute. Uz žutu haljinu ne bismo preporučivale velike, stejtment komade u plavoj boji, ali bez razmišljanja bismo rekle veliko DA koktel prstenu, cuff narukvici ili manjim minđušama uz uvo. Plava, pa čak i u svojoj tamnoj, teget varijanti je prava akcenat boja za mnoge nijanse žute. 



Sweetheart Yellow Chiffon Ruffles A Line Sweep Train Prom Dress

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly