Apr 28, 2017

SA MALO PARA NA MATURU KAO SA MODNE PISTE

Vrlo često se kod odabira nakita za maturu bira nakit, najčešće minđuše, koje su aktuelne u tom trenutku. U opštem haosu oko toalete i predstojećeg ispita, na nakit se obraća jako malo pažnje. Tačnije, i ponuda i potražnja se u tom periodu vode već godinama unazad utabanim trendom da su velike, šljašteće minđuše prigodne i neophodne na proslavi mature. I mada se u tome slažemo, verujemo da ima još dosta mesta za kreativno 'pozajmljivanje' ideja sa modne piste. Pogotovo onih za koje i ne treba izdvojiti mnogo novca.




Saint Laurent ss17 

I mada su rese ili kićanke imale svojih 5 minuta slave pre par sezona, francuski brend visoke mode je u svoj šou uvrstio minđuše baš sa ovim detaljem. Dugačke i veoma efektne, idealne su za haljine u stilu 80-ih, sa jednim golim ramenom, pa čak i uz popularne metalik outfite. 

Naš predlog je da ponesete samo jednu minđušu jer ćete tako sprečiti da izgledate 'prenatrano' kićankama a uz to će vaš izgled biti jako efektan. 


D&G ss17

Od Italijana smo navikli na mnoštvo detalja, koji prete da postanu kič. Ipak, nekada iznenade i suptilnim komadima nakita koji su jako nosivi uz gotovo sve odevne kombinacije, od dnevnih, do onih posebnih kakva je matura. Ukoliko biste da imate jednostavniji ali svakako efektan nakit onda je ovakav par minđuša idealan. I mada su bile jako popularne tokom 80-ih i 90-ih, ove minđuše doživljavaju svoj povratak.


Dior ss17

Sve devojke koje vole chokere itekako mogu da svoju ljubav potkrepe argumentom da su inspiraciju za isti videle na modnoj pisti. I to kakvoj. Dior je svoje divne haljine upotpunio suptilnim, tankim chokerima sa podjednako neupadljivim ukrasima kao što je mala zvezda ili J'ADIOR natpis. 

Naš predlog je da ukoliko odaberete choker sa priveskom on ipak ne stoji na sredini vrata već malo u stranu. Ukoliko neko pokuša da ga 'ispravi', odbijte, jer će ovako vaš nakit biti drugačiji i efektniji. A realno ćete na njega potrošiti par minuta svog vremena. 


Balenciaga ss17

Šta mislite da svoju haljinu ukrasite brošem? Da znamo da to na prvi pogled i ne zvuči privlačno i svakako više podseća na nešto što bi nosile bake, pre nego maturantkinje, ali broševi su ove sezone itekako aktuelni. I mada su najpopularniji oni sa logom Chanela ipak ne bismo preporučile da na maturu idete sa istaknutim logom na svojoj odeći. Odaberite neki neobičan apstraktni ili cvetni model.

Elie Saab ss17
Iako ćete već biti zvezda svoje mature to vas ne sprečava da to i istaknete. Jasno i glasno. U korak sa temom koju je na pisti prikazao večito bajkoviti brend Elie Saab upotpunite svoj izgled nakitom sa zvezdama koje itekako mogu izgledati svečano i ženstveno, a neobično i razigrano.

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly