Apr 7, 2017

ALKE SA KOJIMA ĆETE IZGLEDATI KAO ZVEZDA INSTAGRAMA

Da li na dnu kutije sa nakitom imate alke? E, pa vreme je da ih izvučete jer će baš one učiniti da ovog proleća idete u korak sa Kendal i Rijanom.
Trik koji je tako jednostavan da nećete verovati da smo ozbiljne... Alke! O, da! Dobre stare alke koje svaka od nas poseduje i kojima se radujemo svaki put kada ih trendseterke vrate u život jer za malo ili nimalo para možemo izgledati šik i trendi. Od otvorenih alki do onih kvadratnog oblika, ovih dana izgleda svi pomalo obožavaju alke 'veće od života'.


Alke, u nekoj od mnogobrojnih veličina smo verovatno sve mi imale, jer kada je reč o njima onda smo što šta već probali. Osim toga poznato je da senka koji alke bacaju na lice čini da naše jagodice budu naglašenije, a lice vizuelni uže, tako da ovaj komad nakita ima i svoju praktičnu stranu. Ono što ovih dana možemo videti na lepoticama širom sveta su zaista velike alke koje i pored tanke ivice zaista privlače i zadržavaju pažnju.


Klasične a tako efektne. Po ko zna koji put Kendal Džener svoje malo lice i kratak paž upotpunjuje ogromnim alkama čiju je veličinu i sama šaljivo demonstrirala provlačeći šaku kroz njih. Ono što je bitno kod kupovine alki je da ne preterujete. Ako je Kendal nosila tu veličinu, ne znači da će prijati i vama. Birajte alke koje neće 'ležati' na ramenu jer će tako zapinjati i stalno ćete morati da je nameštate. Odaberite malo veći model , ali onakav da se sa njim vi osećate lepo i prijatno. Kendal je tu da nas inspiriše, ali mi imamo svoj stav i stil, zar ne?


Kada smo kod inspiracije, nepresušan izvor je, naravno, Rijana. U jednom od najnovijih editorijala ekscentrična pevačica je ponela par kvadratnih alki koje je kasnije nosila i tokom priprema revije za svoju kolekciju u saradnji sa sportskim brendom Puma. Tako je u svom stilu pokazala da stvari koje viđamo u editorijalima itekako možemo videti i u nosivim/nosivijim varijantama. Isti model minđuša nosila je i Kendal a poljska blogerka Julija (Maffashion) se odlučila za njihovu najsvakodnevniju varijantu bez cirkona.


I za kraj, možda čak i lični favorit. Otvorene alke prelepe Hejli Boldvin. Uz malo kreativnosti lako ih možete napraviti sami kod kuće. Potrebne su vam obične, veće alke čiji ćete zadnji kraj skratiti a minđušu pričvrstiti uz pomoć stopera. Ukoliko želite možete dodati i metalnu kuglicu uz resicu a presečeni kraj obavezno isturpijajte kako vas ne bi povredio ili zapinjao za kosu ili odeću. Jednostavno i lako.

Kao i bezbroj puta do sada jasno je da vam za neke trendove nije potreban nijedan jedini dinar. I najbolje od svega je što alke nisu trend koji prolazi, one su tu da začine sve, uvek... I van sezone i van trenda i van modnih magazina.

Da li biste nosili neke od ovih minđuša i koja je vaša omiljena veličina alki?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly