Nov 2, 2015

RasaVil jewelry - stejtment futurizam

Nikada ne potcenjujte moć udruženih perlica. Zaista, nikada ne sumnjajte u raskoš i snagu komada nakita koji mogu nastati od ovako sitnih elemenata, takozvanom embroidery tehnikom. Ukoliko vam treba dokaz za ovu konstataciju, potražite ga među radovima jedne umetnice iz Litvanije. Ona stvara masivne komade nakita od raznobojnih perlica uz malo veće, ovalne ili okrugle, elemente koje postavlja u centar. Oni odišu duhom postapokaliptičnog sveta u kome ratnice istinski umeju da ukrase svoja božanska tela.


Čini se da su nežne i ženstvene kragnice poslužile dizajnerki nakita da kreira nešto dijametralno drugačijeg karaktera. Njene ogrlice dominiraju nad većim prostorom nego što su to činili ovi, uglavnom romantični, komadi i jasno daju do znanja da su zahtevale mnogo rada i truda. Neke od njih čak asociraju na male oklope na ženskim grudima.









Ima i onih koji su zapravo svojevrsni lanci za telo neravne površine. Oni su ukombinovani sa ogrlicama i predstavljaju stejtment ukrase koji dozvoljavaju samo najjednostavniju odeću. 


Ukrasi za kosu nose samo mali nagoveštaj arapskog nakita, ali zato veoma asociraju na nakit iz daleke budućnosti, možda čak i više nego ogrlice. Svima su ivice oštre, a boje uglavnom tamne, što doprinosi ukupnom efektu futurističkog u ovim komadima nakita. 




















Follow Us @get_sparkly