Nov 11, 2015

HIT U SVETU: Iskoristite flash tetovaže kao ukras za kosu

Već smo navikli da klan Kardašijan diktira trendove kada su u pitanju moda i lepota, tako da nije ni malo čudno da se mlađana Kajli Džener našla u toj ulozi. Naime, posle fotografije na kojoj 18-ogodišnja Kajli u kosi nosi zlatnu traku, odnosno takozvanu flash tetovažu modnu javnost je u tom njenom potezu prepoznala novi, veliki hit. Mi smo testirali ovaj njen eksperiment i došle do, slobodno možemo reći, očekivanog zaključka.



Pre nego počnete sa eksperimentisanjem kao mi (i mnogo drugih devojaka koje već uveliko na društvenim mrežama pokazuju svoj novi ukras u kosi) morate znati da zlatna traka u kosi Kajli Džener nije klasična fleš tetovaža koja je namenjena ukrašavanju tela. Tetovaža u njenoj kosi je proizvod brenda Scunci i namenjena je pre svega aplikaciji na kosi, iako bez problema može ukrašavati i telo. Ovaj brend je specijalizovan za proizvode za kosu te je malo verovatno da će uklanjanje tetovaže iz kose biti mučan proces kao što je to slučaj sa klasičnom fleš tetovažom. 


Kako se tetovaža nanosi na kosu?


Aplikacija na kosi se ne razlikuje mnogo od aplikacije na koži. Više o tome OVDE. Ono što je, ipak, važno kod nanošenja tetovaže na kosu je da nakvasite pramen kose na koji se lepi tetovaža, ali i da taj deo kose čvrsto zategnete (ili ''zaližete'). Ono što je od velike pomoći je da prednje pramenove kose (na koje ćete lepiti tetovažu) providnom ili gumicom u boji vaše kose vežete u zadnjem delu glave. Ostatak kose pustite da pada i tako sakrijte gumicu.

Iskoristite staru bočicu od spreja za kosu kako biste nakvasili deo kose na koji ćete naneti fleš tetovažu. Nemojte preterivati, dovoljno je sasvim malo kako bi pramen dobio na vlažnosti, ali nikako ne sme biti mokar.

Zagladite deo kose na kome ćete naneti tetovažu. Ovo je možda i najvažniji korak jer podloga mora biti jedinstvena, odnosno kosa zaglađena kako tetovaža ne bi odmah 'pukla'.

Pramen svakako možete učvrstiti ukosnicama, ali kako smo se mi uverile da našu kosu ukosnice nikako neće držati na jednom mestu onda smo se odlučile da kosu pričvrstimo gumicom. Ukoliko želite da zagladite kosu na obe strane i da vam kasnije ostatak pada preko baš kao kod Kajli Džener možete učiniti to isto kao na narednoj slici. 


Pre nego skinete zaštitnu foliju sa tetovaže prislonite je na glavu kako biste odlučili koja će biti njena pozicija. 

Skinite zaštinu foliju i počnite polako da tapkate preko tetovažice vlažnim peškirom. Za ovaj deo će vam trebati 10-15 sekundi, odnosno dok oblik tetovaže ne počne da se providi kroz papir.

U početku ćete primećivati lepak ali kada se tetovaža lepo osuši nećete ga uočavati uopšte. Čak šta više kada se lepak osušio delovalo je kao da je sama tetovaža postala sjajnija, a naspram tamne kose to zaista izgleda divno. Ipak, ništa manje egzotično ne  deluje ni na plavoj kosi. Pobrinite se da pramen bude fino zaglađen i tetovaža će stajati na svom mestu. 

Skidanje tetovaže iz kose


Mučićete se dok skinete zlatnu foluju iz kose, to je sigurno. Ali nije ni izlbliza strašno kao recimo skidanje laka sa šljokicama sa noktiju. Ukoliko imate ulje za kosu nanesite ga na tufer i provucite pramen sa tetovažom nekoliko puta i tetovaža će početi da se skida. Zatim pređite češljem sa malo većim razmakom između zubaca kako bi ste izčešljati zlato iz kose. Možda ćete prilikom narednih nekoliko pranja primećivati foliju u kosi, ali, kao što rekosmo, nije nimalo strašno kao što može delovati na prvi pogled kada se uzme u obzir da se nešto 'lepi' na kosu.



Flash tetovaže korišćene u tutorijalu: Dazzling nakit
Prstenje: Nakit Jelenica
Ogrlica: Tiny Mine

Follow Us @get_sparkly