Nov 8, 2015

Jesenji ukrasi i boje za kosu

Ovih hladnih dana, dok se sa vetrom borimo za prevlast nad kosom, ponovo se bavimo nakitom za nju. I ne samo ukrasima, već i bojama, kako bi njen izgled bio kompletan. Dok stalno poklanjamo nove komade ušima, vratu i zglobovima, na nakit za kosu se nepravedno zaboravlja. Zato vas podsećamo na neke naše stare, a aktuelne tekstove, ali dajemo i  nove ideje i savete.



 I UKRASI ZA JESEN


Dolce & Gabanna slušalice možda nisu tipičan nakit za kosu, ali svakako mogu biti rešenje ako želite dozu blještavog i originalnog kada je vaša glava u pitanju. Ako ste pak naklonjenije suptilnijim varijantama, na No.21 reviji  viđeni su ženstveni rajfovi koji mogu biti pravi izbor za jesenje (ali i zimske) dane. Mi vam predlažemo i jednu zanimljivu kombinaciju - earcuff minđuše udružene sa češljićima. Ovakav nakit za kosu je "dušu  dao za punđe, u danima kada se opredeljujete za eksperimentisanje sa ukrasima. Kad smo već kod češljića za kosu, njih smo već preporučivale. Prošli su meseci, ali mišljenje nismo promenile - nikada neće postati prestar ili nepotreban aksesoar, bilo da se radi o modernoj verziji ili o onoj koja se označava kao vintidž. (Neke, prilično simpatične modele, primetile smo čak i u kineskim radnjama.)

NAPRAVITE NAKIT ZA KOSU PO SVOJOJ MERI

Ukoliko posebno cenite dela sopstvenih prstiju, evo dva tutorijala koji ne deluju komplikovano. Za ovu vrstu zabave biće vam potrebni češljići, ukosnice i stare ogrlice. 




U pravljenju nakita za kosu ne morate se ograničiti samo na ogrlice, ima još ideja da stari nakit pretvorite u nove komade, a neke od njih, naravno,  namenite kosi. Zašto ne biste doterale stare ukosnice ili ulepšale trake za kosu na koje ste bile zaboravile?

 II BOJA ZA JESEN

Kada je nakit spreman, valja se pobrinuti i za samu kosu. Boja koju ja biram ove jeseni je "zlatni lešnik" jer, naravno, šta ide bolje uz ovaj period od lešnika?

 Šalu na stranu, već neko vreme ne odstupam od ove tople nijanse. Posebno mi se sviđala tokom leta zbog odsjaja i zato što je savršeno išla uz preplanuli ten, a u istom ritmu smo nastavile i narednih meseci. Posle sjajnih iskustava sa Stevan Still popart kolor šamponom (jedino sredstvo kojim sam ikada farbala kosu), ove jeseni sam razmišljala o farbi, ali nisam htela da prelazim na bilo koju, znajući da su one po pravilu agresivnije od ove vrste šampona. Naznaka da jedna od novijih Stilovih farbi,  Still Set , sadrži ulja ricinusa, čička i žitnih klica, bila je presudna za moju odluku da je isprobam. Znam da su se ulja nebrojeno puta pokazala kao blagotvorna kad je zaštita i regeneracija u pitanju (meni lično do sad je najučinkovitije bilo arganovo). Uobičajeno lako i brzo nanošenje koje karakteriše i njihov šampon i...Efekat je vrlo brzo bio vidljiv. Uprkos mom strahu da će farba oštetiti kosu ( zbog čega se već više od par godina odlučujem za kolor šampon), to se nije desilo.

Obećana nijansa je bila tu
(u ovoj kompaniji kažu da ona njihova svojevrsna kosa na kutiji predstavlja nijansu koju su dobili farbanjem kose našeg podneblja, zato vrlo precizno pokazuje šta dobijate)

Kosa nije bila ni suva ni gruba na dodir, već glatka i prijatno je teško padala na ramena. Očigledno je da su se ulja tu pokazala. S obzirom da već imam sede (genetska predispozicija), sa zadovoljstvom sam primetila da su uspešno kamuflirane. Moram da priznam da sam očekivala malo više što se tiče nege, s obzirom na prisustvo čak tri ulja, ali ne mogu reći da nisam zadovoljna. Naprotiv, odbojnost prema farbama je prevaziđena, što je velika stvar kad sam ja u pitanju i definitivno ću drugačije gledati na njih od sad. Uz kosu koja dobro izgleda i nijansu koja se voli, veliki deo posla je već završen, a odabir nakita za kosu je samo slatka muka, zar ne?


Follow Us @get_sparkly