Aug 2, 2014

Odeća od lanaca ili nakit koji se odeva

Šta nastaje kada od zaljubljenika u lance tražite da dizajnira odeću? Milica Pavlović kaže "Nakit koji se odeva". Ova talentovana devojka smatra da je bilo dovoljno da nakit ukrašava male površine tela poput vrata, ruku ili prstiju. Master studije je završila mini kolekcijom metalnih struktura za koje kaže da poput trofeja naglašavaju autentičnost, status i stav onog ko ih nosi.


I, zaista, šta god da se obuče ispod ovih elegantnih kreacija potpuno drugačije izgleda. Moćnije, pre svega. Kada govorimo o nakitu za telo, najpre pomislimo na jednostavne, suptilne lančiće, leto i plažu. Ova autorka ga je zamislila malo drugačije - obični lanci se upliću tehnikom makrame i stvara se artistički proizvod. Mnogo više od ukrasa. Prava snaga umetnosti je često baš u tome - da se od nečeg što jedva okrznemo pogledom stvori nešto od čega ne odvajamo pogled. Njeni komadi nakita plod su trogodišnjeg rada, a na prošlogodišnjoj Beogradskoj nedelji mode bili su jako zapaženi u okviru Modnih vinjeta. Ovih dana sprema i nove komade, ne odstupajući od svog stila.




"Zaista mi je bilo bitno da nešto što se niveliše sa visokom modom, nešto tako unikatno, ekstravagantno,bogato u strukturi i zahtevno u procesu izrade, integrišem sa kalupima masovne proizvodnje, razdrmavajući masovnu modnu monotomiju"











Follow Us @get_sparkly