Aug 31, 2014

DIY - Napravite sami cvetnu narukvicu

Izuzetno nam je drago što najzad donosimo jedan od dugo pripremanih DIY postova. Volimo da baratamo rečima, ali došlo je vreme da oprobamo i prstiće. U saradnji sa Repro Shopom, u ovom tekstu korak po korak stvaramo jednu narukvicu od lanca, satenske trake, bisernih perli i malenih ružica.



 Nije ni teško, ni skupo napraviti je. Ono što vam je potrebno je:


1. Lanac ( Neophodna je dužina dovoljna da se lanac tri puta obmota oko ruke. To je nešto manje od pola metra, tako da je jedan metar sasvim dovoljan da napravite dve ovakve narukvice. Ovde možete naći najrazličitije vrste i boje, a prosečna cena za metar je oko 100 din.)

2. Biserne perle (Za jednu narukvicu potrebno je 6 komada, a njihova cena je 18 din. Mi smo uzele najmanje, iz ove kategorije, ali vi možete i veće.)

3. Ružice (Potrebno je takođe 6 komada. U pakovanju od 20 komada za 60 dinara dobija se mešavina zelenih, ružičastih, crvenih i belih, pa tu takođe ima materija koji preostaje za neke druge kreativne radove)

4. Satenska traka (Potreban je 1m, što košta 12 din, a ovde je na raspolaganju više nijansi)

5. Konac i igla (i lepak, mada nije neophodan)

Prvi korak:



Satensku traku provucite kroz lanac i ostavite slobodne krajeve koje ćete kasnije iskoristiti za vezivanje. Bitno je da karike lanca budu u prečniku manje od širine trake kako bi ona stabilno stajala a ne klizila kroz lanac. Preporučujemo teži i sa debljim karikama od ovog koji je na slici

Drugi korak:


Na sredini lanca rasporedite perle i prišijte ih za satensku traku. Možete ih i zalepiti, ako nemate strpljenja za iglu i konac. Ostavite prostora da između njih budu ružice.

Treći korak:


Prišijte ružice između perlica.

 To je to! Samo vežite traku u mašnu i dobili ste preslatku, romantičnu narukvicu. Suvišno je reći da beskrajno možete da kombinujete boju lanca, perli, trake i ružica. Uz malo više talenta i strpljenja od onog koji smo mi imale, rezultat može biti i više nego lep.





No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly