Aug 4, 2014

Branislava Antović - Nakit od obične modne priče stvara onu koja ima smisao i poruku

Sa rečima joj ide više nego sjajno. Sa modom još bolje. Branislava stoji iza jednog od najpoznatijih srpskih modnih blogova gde se nikako ne vrti sve oko outfit postova. Dah putovanja, miris dobrog štiva, inspirativni saveti su samo deo onoga što se nalazi u tom posebnom kutku. Nakit je svakako važan deo njene priče.



Kakve boje i oblike biraš ovog leta kada je nakit u pitanju?


    Ovog leta biram dva ekstrema kada je nakit u pitanju. Ili izuzetno glomazne komade upadljivog dizajna, ili suptilne sa tek primetnim ukrasima. Prvom varijantom volim da začinim jednostavne outfit  kombinacije, dok se za drugu varijantu odlučujem onda kada bih da glavnu reč prepustim odevnim komadima, a nakitom samo dopunim priču.

 Puno različitih komada prođe kroz tvoje outfit postove. Šta se najčešće zadrži u tvojim kutijama za nakit?

1     Komadi koji se mogu definisati kao uvek aktuelni i klasični i oni koji nisu produkt trenutnog trenda. I naravno komadi za koje sam emotivno vezana.




Za garderobu se, kako kažeš, ne vezuješ puno. Kako stoje stvari sa nakitom?

Sa nakitom je priča drugačija, jer za razliku od garderobe sa njim osećam emotivnu povezanost. Pogotovo sa satovima koje sam najčeše kupovala na putovanjima, i sa ogrlicama čiji su privesci zapravo pisani zapis mog imena. Obožavam trend takvog nakita i više od 5 godina nosim svoju ‘’Branislava’’ ogrlicu u srebrnoj varijanti, dok sam pre nekih 2 godine postala bogatija i za onu u zlatnoj. Naravno, nakit koji mi je poklonjen od meni dragih ljudi predstavlja ne samo materijalnu vrednost već i poseban vid uspomena, otud zauzima i posebno mesto u mojoj kutiji za nakit.




 Kako i gde najčešće nabavljaš nakit i čime se vodiš u kupovini?

 Sjajne komade nakita najčešće pronalazim u malim online radionicama talentovanih pojedinaca na koje nailazim na Facebook-u ili na blogovima. Sjajno je videti koliko kreativaca se krije među nama i koliko njih uspešno monetizira svoj hobi. Obožavam specifičnost takvog nakita I njegovu unikatnost, stoga handmade varijante su moja najdraža solucija kada je šoping nakita u pitanju.

Zlato ili srebro?

Do pre koju godinu isključivo srebro, ali od skora sve češće posežem za zlatom. Da, krivim za to aktuelne trendove, ali ujedno ih i slavim jer su vratili na velika vrata nepravedno zapostavljeno zlato.



Postoji li neki komad za koji misliš da nikad ne bi mogao da se nađe na tebi?

Biserne minđuše. Jednostavno, ne odgovaraju ni mojoj ličnosti, ni mom stilu a ni senzibilitetu.

Muškarci i nakit?



Naravno, dok god istinski odgovara njihovom stilu. I dok god je reč o umerenim varijantama. O nepoželjnost izlatnih i srebrnih lanaca, narukvica sa kaučukom i glomaznog prstenja na malićima ne bih ni da trošim reči.




Šta misliš o nakitu za kragne?

Sjajan način za začiniti posve strog komad kakve su košulje. Sa druge strane ne volim varijante u kojima se takav nakit bušenjem pričvršaćava za kragnu jer postoji opasnosti da rupice na kragni ostanu vidljive. Dakle, ukoliko se nađe neko drugo rešenje kada je nošenje ovog nakita u pitanju, uvek ću biti za.

 U kojoj meri nakit koji nosiš ima poruku, a u kojoj je tu samo zbog estetike?

Svaki komad koji pojedinac uvrsti u svoj outfit ima određenu poruku. Ako ne onu jasnu i očiglednu onda onu koja bliže govori o njegovo jličnosti, stilu i afinitetima. Otud sam uvek gajila posebnu naklonost ka nakitu, jer je on taj koji zapravo od obične modne priče stvara onu koja ima smisao i poruku.




No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly