Jan 7, 2018

ORII i NFC - PAMETNO PRSTENJE ZA 2018.

Nismo vas dugo upoznavale sa pametnim komadima nakita. Kako znamo da među vama ima ljubitelja zabavnih informacija ovog tipa, donosimo vam kratak tekst o dva "inteligentna" prstena koja su nedavno izašla na tržište i definitivno krče svoj put. 



ORII je prsten namenjen komunikaciji. Tačnije, preslušavanju i slanju tekstualnih poruka. Kažiprst na uvetu ovog puta nije iritantan prizor, već način da jasno čujete poruku koju vam je neko poslao. Kako?
Prsten je blutut konekcijom povezan sa vašim telefonom i tako prenosi zvuk. Preko prsta on ide direktno u unutrašnji deo uveta, a sama jagodica blokira buku iz sredine u kojoj se nalazite. Navodi se da nema šanse da neko sa strane čuje poruku koju vi dobijate i da je u tome najveća prednost u odnosu na blutut hedset. Zvuči futuristički, zar ne? Isti je princip i za slanje poruke - par mikrofona u ovom specijalnom prstenu snimiće vaš glas. Proizvođač je, očigledno, orijentisan na odmaranje očiju od ekrana mobilnog telefona. Njegova baterija može da podnese više od 20 kratkih poziva i 200 tekstualnih poruka. Otporan je na vodu, pa kiša i pranje ruku neće biti problem. Pravi se u četiri boje - sivoj, srebrnoj, crnoj i crvenoj. Po ceni od oko 130 dolara dobija se i podešavač veličine prstena. 


NFC prsten je sačinjen od dva dela - takoreći javnog i privatnog. Šta to znači? Javni je kreiran za deljenje linkova, kontakata i drugih informacija. Oni se mogu poslati prijateljima i kolegama, tj njihovim pametnim telefonima i tabletima. Privatni deo odnosi se na mogućnost otključavanja i zaključavanja vrata pokretom ruke. Zanimljivo je što ovom prstenju punjenje baterije naprosto nije potrebno. Otporan je na vodu, baš kao i njegov "kolega", ORII. Šest različitih izgleda dostupno je kupcima, a cena varira od modela do modela - kreće se između 15 i 30 funti. Najavljuje se i uvođenje mogućnosti plaćanja ovim prstenom, što će ga učiniti još efikasnijim.



2 comments:

  1. Kako ovo izgleda kul! Oduševljena sam! *----*

    INTERNACIONALNI GIVEAWAY -> https://innisall.blogspot.com/2018/01/international-giveaway.html

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly