Nov 15, 2017

OTKRIĆE NEDELJE: CHOKERS & UNICORNS

Kada smo pre nekog vremena pisale o medaljonima kao trendu na umu smo imale rimske novčiće. Nekoliko meseci kasnije ovaj trend je postao mnogo jasniji i konkretniji, pa se ispostavilo da su u centru pažnje religiozni motivi, a verujemo da u tome ima malo uticaja mode devedesetih ali i čuvenog italijanskog D&G dvojca... 
I pored velike popularnosti ovakvih uslojenih lančića, bilo je gotovo nemoguće pronaći ih u varijanti koja je dominatna među svetskim trendseterkama. Osim ako zaista i niste dete devedesetih pa ih već imate u kutiji sa nakitom. A onda smo otkrile Chokers and Unicorns



Choker and Unicorns je mali brend sestara Sanja i Tamara Josimović iz Beogradakoje su u želji da neke trendove u izradi nakita dovedu i kod nas one su investirale svoj studentski kredit u posao koji je za njih istovremeno bio i veliko zadovoljstvo. Inspiraciju su pronašle u blogerkama poput Rumi Neely, minimalizmu i Kaliforniji, a sve to je pretočeno u lančiće i minđuše. 

Ono što nam je najpre privuklo pažnju je činjenica da u njihovom nakitu možete prepoznati svetske trendove, možda osetite atmosferu već nekog poznatog brenda, ali ćete u potpunosti videti ideju, stil i dizajn samog Chokers and Unicorns brenda. Čak i nedvosmisleno religiozni motivi poput krstića nisu previše nametljivi, već su tu kako bi učinili da veoma popularne alkice postanu atraktivne i ekstravagantne, a cokeri drugačiji i provokativni. Na potpuno isti način priču upotpunjuju i ruže i rimski novčići, pa sve skupa zaista nosi duh Italije i Dolce & Gabbana Alta Mode. Svemu tome dodale bismo i asimetriju, koja je jedan od naših najdražih trikova za usmeravanje pažnje na nakit. Jer ukoliko vam sve do sada rečeno nije bilo dovoljno Chokers and Unicorns duo se potrudio da baš neusklađenost među minđušama bude još jedan trik u nizu.

U istom duhu su i lančići koji su podjednako efektni i pojedinačno i u slojevima. I mada su suptilni lančići apsolutni favoriti, ne možemo poreći da su i oni deblji trenutno itekako popularni, opet zahvaljujući tome što su modni dodaci ovih dana veoma inspirisani devedesetima. Na prvi pogled zaista deluje da nema mnogo detalja, ali kada se pažljivo zagledate možete videti čitav niz motiva. Krstovi, floralna srca, ruže, ali i sama tekstura nekoliko varijanti lančića u potpunosti dočaravaju stil i trend koji su devojke imale na umu.

Pinterest je odavno pao na ovaj trend, mi ga potajno obožavamo već neko vreme... Pravi je trenutak da nam se pridružite!

Pratite Chokers And Unicorns na društvenim mrežama

Cene (okvirno)
Minđuše: 390-750 din.
Ogrlice: 300-790 din.


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly