Nov 22, 2017

GOLDEN ROSE METALS - NOVITETI ZLATA VREDNI

Sezona praznika je tik iza ugla... Upravo to je jedan od razloga da je većina naših najdražih make up brendova uveliko u nama najdražem raspoloženju - metalno, šljokičasto, glamurozno. Iako u nazivu bloga stoji jasno i glasno SPARKLY, u realnosti smo neko ko više uživa u mat nijansama nego u sjajnim tonovima. No, takav raspored stvari se uveliko menja kada se taj sjaj nazove - metalik. Da li je Golden Rose uspeo da svojom novom kolekcijom zavede našu neospornu slabost prema plementim metalima?



GOLDEN ROSE METALS Metallic Liquid eyeshadow

Nijansa: 102 Rosewood
Cena: 428 din

Apsolutni favorit u novoj kolekciji je upravo ova tečna senka. Istini za volju nisam neko ko generalno eksperimentiše sa senkama i uglavnom se zaustavljam kod blagog konturisanja pregiba i ajlajnera, pa samim tim nisam neko ko ima mnogo iskustva za tečnim senkama. Ova, međutim, menja apsolutno sve što znam i želim od senke na očima. Sama nijansa je savršena, tekstura je fina i kremasta, presijavanje na očima savršeno metalik. Suši se relativno brzo, ali ostavlja dovoljno vremena za eventualne prepravke. Kada se osuši na povlačenje prstom ostavlja malo sjaja/šljokica ali na pritisak nema transfera. Stoji dugo i sjaj je intenzivan dosta dugo.

GOLDEN ROSE METALS Liquid Glow Highlighter 

Nijansa: 03 Warm Gold
Cena: 428 din

Još jedan proizvod iz ove linije u koji mogu da gledam ostatak večnosti. Kremast, nežan, sjajan do besvesti, fino se nanosi i blenda jednostavnim tapkanjem prstima. Inače sam opsednuta hajlajterima, ali uvek su to bili oni puderasti koji takoreći posle sat vremena izčeznu za lica. Sada znam zašto je tečni hajlajter bitan... On stoji i sjaji. Hajlajter se ne suši, već ostaje fino kremast na dodir i posle nekog vremena, jer je on, naravno, predviđen za blendanje i nećete samo staviti sjajnu crtu na lice. Apsolutno garantujem da sa kupovinom ovog hajlajtera, kao i tečne senke (pogotovo u nijansi Rosewood) nećete pogrešiti.



GOLDEN ROSE METALS Metallic Nail Color

Nijansa 102
Cena: 158 din

I dok me je GR Ice Chic 105 naterao da na svoje nokte stavim šljokice posle ko zna koliko vremena, Metals 102 me je podsetio da mogu voleti i svoje sjajne nokte. Pakovanje ovih lakova i podseća na Ice Chic s tim da se radi o manjoj varijanti od 6ml ( Ice Chic imaju 10.5ml). Ne radi se o laku koji izgleda kao metalik folija, već je reč o toliko sitnim šljokicama da se one jednostavno spajaju u jednu jedinstvenu masu, pa se na noktma dobija divan metalik sjaj. Boja i sjaj iz boce se dobijaju jako brzo, rekla bih već sa drugim slojem.




GOLDEN ROSE METALS Sculpting Palette

Cena: 924 din

Iako je tema kolekcije METALS, pakovanje ove paletice je prepoznatljivo crno Golden Rose pakovanje, i na moje lično zadovoljstvo je mat (rekoh već da sam ja zaljubljena u sve mat). Takođe sam neko ko voli kada je sve jasno istaknuto, pa me je iznenađujuće oduševilo veoma naglašen deo na kome se paleta otvara. Znam zvuči suludo i banalno, ali priznajem da mi nekada u mojoj brzopletosti takve stvari dobro dođu. Na unutrašnjosti poklopca je odlično ogledalo, a u unutrašnjosti palete tri odlična proizvoda - bronzer, hajlajter i rumenilo. Sva tri proizvoda su odlično pigmentisana, i iako mi je delovalo kao da je bronzer mat, posle svočovanja mi se ipak čini da ima sjaja i u njemu. Radi se o finoj, toploj, čokoladnoj nijansi bronzera, koja je idealna za 'utopljavanje' lica. Hajlajter je pri svočovanju na prstu delovao jako puderasto, ali je na koži savršno sjajan. Radi se o dosta svetloj nijansi hajlajtera koji meni više odgovaraju tokom zimsko perioda, ali ih veoma retko koristim na jagodicama, već za naglašavanje očiju. Treba biti oprezan jer sa ovim hajlajterom vrlo lako možete preterati. Rumenilo je takođe sjajno/metalik. Ovo je jedno divno roze rumenilo, sa zlatnim sjajem. Treba biti jako pažljiv jer se i sa njim lako može pretarati, a to sa ovom nijansom rumenila može biti jako problematično. Sva tri proizvoda su jako fina na dodir, rekla bih čak kremasta.


GOLDEN ROSE METAL Matte Metallic Lip Crayon

Nijansa 02
Cena: 278 din

Ne postoje reči kojima bih objasnila koliko obožavam činjenicu da su iz GR-a uspeli da naprave ove olovke i u metalik varijanti. Zapravo, nijansa 02 vam je potrebna da bi ste shvatili kakav savršen sjaj daju ove fino sasitnjene šljokice. Meni je i dalje fantastično kako me sve to zavara da poverujem da je sve možda ne folija-metalik, ali metalik svakako. 02 nijansa je bakarna, mene čak podseća i na ljubičasto, burgundi, boju vina. Obavezno je probati preko mat tečnog karmina u sličnoj nijansi. Moj problem sa ovom olovkom je što jednostavno nije za moje usne. Boja je veoma slična mojoj boji usana zbog čega ova olovka na njima deluje... Obično, kao beličasti šimer. Neki drugi oblik i veličina usana bi sigurno izneli ovu olovku daleko bolje. Ja za sada uglavnom svočujem olovku na šaku i divim se njenoj boji i sjaju. 


Kada skupim sve utiske o METALS liniji rekla bih da nikada u životu nisam bila toliko oduševljena sjajnom šminkom pre svega zato što se Golden Rose zaista potrudio da to bude što približnije metalnom odsjaju, pre nego šljokičastom sjaju. Dopada mi se što tu ima različitih metalnih nijansi, i zlata i srebra i ružičastog zlata i bakra, pa svako može potražiti metal u skladu sa svojim tonom kože. Mene lično ova kolekcija toliko asocira na praznike, pa im se unapred jako radujem, makar da bih nosila što sjajniju šminku. Uz to, kvalitet Golden Rose šminke je odavno prevazišao njenu cenu, pa slobodno mogu reći da su postojanost, tekstura i pigmentacija nešto zbog čega bi ovaj brend mogao da se proredi i sa daleko poznatijim imenima. 

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly