Apr 21, 2017

NAKIT SA MAPOM VAŠEG NAJDRAŽEG GRADA

Svi u srcima nosimo mape dragih gradova, onih u kojima smo odrastali, onih u kojima smo studirali, zaljubljivali se, čijim smo ulicama šetali u najboljim i najgorima momentima života...Neke su raskrsnice ostavile duboke tragove, u nekim smo sokacima donosili bitne životne odluke...Šta mislite o mogućnosti da sve to, u svom minimalnom obliku, bude zabeleženo u nakitu koji nosite? Da raspored bulevara, avenija i jedva primetnih uličica bude ne samo u umu, već i u formi prstena, broša ili priveska za ogrlicu?

Talia Sari, poreklom iz Izraela, pobrinula se da svi oni kojima su putovanja značajan deo života, uvek pored sebe imaju ono mesto koje smatraju domom. Ona je industrijski dizajner i dizajner nakita koji je, baš zbog sopstvene nostalgije napravio devet komada nakita sa mapama mesta koja njoj najviše znače. Nakon što je shvatila da nostalgija ne mori samo nju, kreirane i mape Pariza, Rima, Tokija, Jerusalima, Barselone, Londona, Tel Aviva, San Franciska...Danas je svaki njen kupac u mogućnosti da stvori personalizovan komad nakita sa mapom baš onog mesta na Zemlji koje je njemu priraslo za srce. 





Ova dizajnerka stvara i minimalistički nakit koji nema veze sa putovanjima, ali ipak pleni svojom jednostavnom lepotom. Na kraju, čini se da oni kojima su putovanja u krvi na svako malo dobiju po jednu inovaciju u svetu nakita. Dotakle smo već temu prstenja koje prikazuje panorame najvećih svetskih metropola, a sada je eto tu još jedna kolekcija nakita posvećena onima koji obožavaju nomadski način života. 

Kom biste gradu vi poklonili mesto na prstu ili oko vrata?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly