Aug 10, 2014

Top 5 - nakit koji će od vas načiniti ikonu uličnog stila

Ljubitelji mode uvek rado uživaju u street style  fotorafijama, pronalazeći na njima inspiraciju za svoje dnevne odevne kombinacije. Činjenica je da najčešće bivamo zatečeni jednostavnošću odevne kombinacije koja uz samo par dodataka postaje nešto novo, drugačije, moderno. Pet upečatljivih komada nakita mogu od vas napraviti pravu ikonu uličnog stila. Uz pavilno doziranje i mudro kombinovanje sve je jednostavnije i zabavnije.


Koliko puta ste videli devojke koje nose narukvicu oko nožnog zgloba i sa negodovanjem takav potez nazvali neumesnim? I zaista, u većini slučajeva ovakav nakit se nosi na neprimeran način, ali... Ukoliko dovoljno pažljivo pasmatrate zvezde uličnog stila oko nedelja mode uvidećete da je, takozvana, nanogica, jedan od najsimpatičnijih komada nakita. Iz senke.



Pravo je čudo ukoliko odgovor na pitanje 'da li imate barem jednu narukvicu prijateljstva?' bude negativan. Ulične ikone stila ih obožavaju i to ne jednu, ne dve, već se drže nepisanog pravila 'što više to bolje' ili da dodamo što šarenije to bolje. Malo je onih čijem ćete se stilu diviti s uzdisanjem a da barem u jednoj njihovoj kombinaciji ne primetite ovo razigrano šarenilo oko zgloba. 

Poznate dame od stila nisu odolele ovom trendu, a Ema Votson i Andjelina Džoli su samo neke od njih. Onoliko koliko je jednostavno u kućnoj radionosti napraviti ovaj tip minđuše toliko je teško naziv prevesti na srpski jezik. Bilo kako bilo ove 'dvostrane minđuše' su pravi način da začinite svoj stil u duhu pravih diva sa crvenog tepiha ili urbanih dama sa asfalta.


Više puta je minimalno prstenje navođeno kao savršen put za maksimalan stejtment utisak. Evo ga još jednom, jer je malo verovatno da će uopšte uskoro izgubiti svoje neprikosnoveno mesto na ulicama modnih metropola. Zašto? Zato što je jednostavno univerzalno i zato što pruža mali milion mogućnosti kojima nećete odoleti i želećete da se igrate još, još i još. Vaši prsti će delovati moćno, primećeno i nijedan drugi prsten neće umeti da na taj cool način zadrži pažnju vaših sagovornika. 

I naravno predimenzionirane ogrlice. Bez njih ulica jednostavno ne može iako 'običan svet' najčešće tvrdi da je tako glomazan nakit ipak rezervisan za posebne prilike. Ako smatrate da imate barem malo stila ovakvu ogrlicu ćete uvrstiti u svoju dnevnu kombinaciju i bezkompromisno ćete uspeti da pokupute brdo pozitivnih komentara. 

Follow Us @get_sparkly