Aug 21, 2014

Diorove minđuše koje spajaju klasiku i moderan dizajn

Ljubitelji specifičnih minđuša, asimetričnog nakita, ali i oni koji su zaljubljeni u visoku modu i rad modne kuće Dior već čeznu za bisernim minđušama koje već neko vreme kradu srca poznatih dama na crvenom tepihu. S obzirom da se radi o komadu koji je lako kopirati, postoji nebrojeno mnogo načina da se ovaj trend preseli i na naše ulice. Ali Dior je, ipak, Dior... 



Asimetrične minđuše sa manjim biserom s prednje i malo većim sa zadnje strane ušne školjke inspirisane su plemenskim nakitom i kreacija su Diorove dizajnerke zadužene za nakit, Kamile Miceli. Prvi put su predstavljene u okviru pre-fall 2013 kolekcije i već tada se nametnule kao novi sinonim pariskog šika.  Mogu se nositi u paru, ali i kao samo jedna minđuša, ali se većina dama koje su ih ponele odlučila za jednu jer u paru mogu delovati glomazno i preupadljivo umesto da budu efektne i zagonetne. Otvarajući vrata svoje Tajne bašte unutar Versaja Dior je na novi način predstavio i ovu svoju zvezdu pod imenom Mise en Dior, a sam model pored ovog ima nekoliko verzija Diorattan, Dior Tee Shirt, Gum Tee Shirt, Tribales, Shine in Dior i slatku Be Dior. Svaki od njih na svoj način prati priču o asimetriji ali klasična biserno bela, originalna verzija je ipak najčešće uspevala da se probije na crveni tepih. Zvezde uličnog stila su se, s druge strane, odlučivale i za druge, koloritnije oblike.

U čemu se krije njihova tajna? Ovaj model minđuše ima sve ono što jedan komad nakita čini omiljenim. Bilo da volite bisere ili ne, verovatno ih vezujete za određeno životno doba ili za drage žene u svom životu. Mise en Dior je dovoljno moderna i drugačija da razbije sve predrasude koje bisere vezuju za majke i bake, ali i dovoljno ženstvena minđuša koja na velika vrata vraća sve ono što žena zaista i jeste, romantično vezana za neprolazno ali i beznadežno sklona promenama. Zar ova minđuša nije upravo to? Pa i ako se u duhu vremena desi da bude dominantan model svega nekoliko sezona ili meseci, složićete se da zaslužuje status legenardnog modela, pa možda čak i epitet neprolazne klasike. 
Ovaj model je jednostavno kopirati te su  mnoge devojke širom sveta već svoju kutiju sa nakitom obogatile ovim minđušama. Da li je Mise en Dior zaista nakit koji će trajati zauvek ili samo trenutni hit koji obožavaju i Rijana i Šarliz Teron? Ostaje nam da vidimo. Do tada, uživamo i obožavamo. 












No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly