Jun 26, 2018

PRVI UTISCI O NIVEA MICELLAIR SKIN BREATHE LINIJI

Pre nekog vremena Nivea je predstavila nove odstranjivače šminke sa crnim čajem i privukla pažnju vrlo specifičnom crnom ambalažom. Neki bi možda rekli da to i nije najsjajnija boja za privlačenje ženske pažnje koja uvek pada na lepe pastelne nijanse, ali realno boja pakovanja ima smisla kada se uzme u obzir crni čaj u sastavu. Bilo kako bilo, samo pakovanje je manje bitno kada na red dođe sam proizvod. Ova, da tako kažemo, kolekcija sadrži micelarnu vodu i vlažne maramice, a oba proizvoda su naznačeni kao experti za skidanje šminke sa preporukom profesionalnih šminkera. 

MicellAir Skin Breathe micelarna voda

Do skoro sam mislila da ovu micelarnu vodu možete pronaći u dva pakovanja, standardnom od 400ml (589 dinara, Lilly Shop) i malom travel size od 125ml. Međutim, ono što sam tek nedavno shvatila jeste da su ovo zapravo dva različita proizvoda. Veće pakovanje je namenjeno uklanjanju šminke sa lica dok je malo pakovanje namenjeno uklanjanju šminke sa osetljivog područja oko očiju. Proizvod u velikom pakovanju je baziran na crnom čaju, dok manje pakovanje, za uklanjanje šminke sa očiju sadrži crni čak ali suvo ulje, pa je ovo dvofazni proizvod koji obavezno treba promućkati pre upotrebe.

Kod velike nisam primetila neki poseban miris, dok mi lično se blagi, puderasti miris male micelarne više dopada od mirisa maramica iz ove kolekcije, posebno što jako brzo taj miris i ispari.



Obe micelarne (i za lice i za oči) su mi se jako dopale i vrlo brzo sam Eucerin micelarnu vodu preusmerila na, isključivo, jutarnju rutinu (za čišćenje lica) dok sam proteklog meseca šminku uklanjala Nivea micelarnom sa crnim čajem. Pri prvom korišćenju je jasno da iako je namenjena svim tipovima kože može se pokazati kao prejaka za one sa osetljivom kožom. Na osetljivim i suvim delovima lica mi se povremeno javi blago, ali zanemarljivo peckanje, ali je zato šminka uklonjena jednostavno i lako, pa čak i kada je ima u slojevima. Micelarna za celo lice mi se nije dopala u regiji oko očiju, dok je mala, koja je tome i namenjena itekako dobro radila svoj posao (lako uklonjen i Inglotov gel ajlajner) bez iritacje, peckanja ili crvenila.



MicellAir Skin Breathe vlažne maramice

Od prvog susreta sa micelarnim vodama jako retko skidam šminku maramicama jer mi se nekoliko puta ranije desilo da mi iste irtiraju kožu. Zbog toga je prelaz na micelarne bio potez mog života (barem kada je u pitanju skidanje šminke). Ove maramice sam, ipak, u svrhu recenzije probala u nekoliko navrata i definitivno nisu izazvale nikakvo crvenilo ili bubuljice, ali mogu da kažem da su prilično jake za moju kožu lica. Već pri prvoj upotrebi osetila sam blago peckanje i to posebno na suvljim delovima lica. Ništa strašno ili dramatično, ali je svako utisak. Miris je prilično oštar i nekako sterilan. Retko koristim vodootpornu šminku, jer obično kasnije moram dosta da se namučim kod skidanja, ali su se ove maramice fino i lako izborile sa pomenutim Inglotovim gel ajlajnerom (koji je otporan na sve!). Posle prvog povlačenja maramicom zadržao se u tragovima, sa drugim ga nije ni bilo. Jako mi se dopada i to što maramice imaju Lash Protect formulu! Za razliku od micelarne koja je namenjena skidanju šminke sa čitavog lica uljučujući i usne, kod maramica je preporuka da se koriste samo na licu i očima, ali ne i na usnama.


Da li ste već probale nešto iz Nivea Micellair Skin Breathe kolekcije?

1 comment:

  1. Isprobala sam ovu veću, i nisam imala problem sa očima, čak mi se baš dopala :)
    Šminke nikad dosta

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly