Apr 25, 2015

Pakovanje nakita - ljubav na prvi pogled

Izrada nakita je mnogo više od dizajna slatkih đinđuva koje će putem fejsbuka pronađi svoj put do kupaca. Istina je da će bez posvećenosti i truda većina tih komada ostati bez svog vlasnika. Prva stvar koju će kupac videti kada mu stigne vaš paket jeste način na koji je sve upakovano, pa je pakovanje nakita koji je predviđen za prodaju podjednako je važno kao i pakovanje poklona za dragu osobu. Boje, dezeni i simpatične kutije, koje će umesto da završe u kanti za smeće završiti sa nekom novom namenom su siguran put da pridobijete poverenje svojih kupaca.


Zavođenje kupaca zanimljivim pakovanjem može delovati kao prosta marketinška taktika, ali je zapravo jedan od najlepših načina da pokažete poštovanje prema onome ko se odluči da kupi vaš nakit. Male poruke i vesele boje su tek neki od sitnih momenata na koje svi ljubitelji kreativnosti padaju i gotovo je sigurno da će vaš trud i rad ceniti više i rado vas preporučiti svojim prijateljima. Naravno, to ne znači da su lepe kutijice tu da skreniti pažnju sa lošeg dizajna ili izrade nakita, pa zato uvek treba raditi na oba segmenta, kako bi se oni dopunjavali.


KUTIJE

Male slatke kutije u kojima će na adrese kupaca stići vaš nakit je dobar način da se povežete sa njima i steknete njihovo poverenje. Ukoliko pri kupovini kupcu osim nakita darujete i kutiju koju će kasnije moći da koristi u druge svrhe vi ste na dobrom putu da dobijete preporuku koja je, priznaćete, najbolja reklama. Takođe, ovakve kutije može da napravi svako. Umesto da poklone pakujete u ukrasni papir koji će sigurno završiti u otpadu poklonite dragim ljudima nešto što će im dodatno izmamiti osmeh na lice.  Kutije koje podsećaju na kutijice za šibicu su iznenađujuće dobar izbor jer ste sigurni da se neće otvoriti a ako sadržaj osigurate podlogom u vidu sunđera onda ne morate brinuti ni o oko potencijalnih oštećenja.







KESE

Ovakve kesice možete da kupite u većini prodavnica, ali ukoliko se bavite kreativnim radom koji nosi preznak handmade onda nije na odmet posvetiti nekoliko trenutaka na odabir dezena koji ide uz vaš mali brend. Angažujte makaze i ruke i poklonite svojim kupcima nešto zaista jedinstveno i zaista ručnorađeno.


PAKOVANJE

Ma koliko besmileno zvučalo ovakve kutijice i ne možemo nazvati drugačije do 'pakovanje'. Prvu u nizu često zovu 'pilula pakovanje' i slobodno se može reći da je jedno od najpraktičnijih. Oblik je takav da ste gotovo sigurni da se kroz transport neće deformisati, a njihov sadržaj je samim tim zaštićen. 
Kutijica koja podseća na šire pismo bi možda bila najbolji izbor za glomaznije komade, poput stejtment ogrlice koje će ispuniti unutrašnjost. Uvek je dobar izbor na određeni način i osigurati/pričvrstiti nakit u kutiji. 
Poslednji vid pakovanja je predviđen za sitniji nakit poput lančića ili minđušica na šraf. Ako je vaš nakit sitniji nemojte ga pakovati u nesrazmerno velika pakovanja jer osim što će delovati smešno, vrlo je verovatno da će kupcu delovati još sitnije i možda čak razočaravajuće. 




Sve šablone možete preuzeti i odštampati sa sajta Free Templete Maker. Pre nego otvorite PDF i počnete sa štampanjem svog šablona ne zaboravite da u odgovarajućim kolonama upišete dimenzije koje su vam potrebne. Tako ćete sebi olakšati posao jer nema suvišnog merenja i računanja. Manje matematike je uvek dobra stvar, zar ne?

INSPIRACIJA

Kada ste šablon odabrali koji vam odgovara onda vam preostaje da odaberete paletu boja po kojoj će vremenom kupci početi da prepoznaju vaše pakovanje. Ukoliko ste spremni da odvojite više vremena, ili ako ipak izrađujete kutiju/kesu/pakovanje namenski za određenu osobu onda možete pri svakom pakovanju praviti novu kombinaciju. Pokažite kreativnost u svakom delu vašeg malog biznisa.










Follow Us @get_sparkly