Dec 6, 2014

Umetničko Ćoše - lepota malih detalja

Svaka mala soba u kojoj se punom parom sklapaju različiti elementi, gde se perle, konac i kamenčići prepliću i čine slatke male rukotvorine je svojevrsno umetničko ćoše. Ali, jedna radionica se upravo tako zove, a Maja je na taj način odmah skrenula pažnju na to šta vodi njen rad. Umetnost se od svih njenih radova možda najviše iskazuje baš u narukvicama. Osnova su bile "narukvice prijateljstva", a onda je priča počela da se razvija...


Sada je pravo malo čudo šta može da se napravi od tako malih i jednostavnih elemenata kakvi su oni koje ona koristi. Prednost ovog tipa narukvica je nosivost i taj imidž koji baš svuda može da se uklopi. Iako se mnoge od nas tope na glamur i raskoš, nekada je sve što nam je potrebno oko zgloba ruke na primer jedno parčence kože ukombinovane sa par posrebrenih privezaka. Pored njih, u igri su i perlice, lanci i kamenčići, sve u cilju da u svakom pojedinačnom komadu bude prava grupa detalja. U albumu Winter edition zastupljene su tople boje, komadi u njemu za trunku su elegantniji nego ostali, a privesci asociraju na praznike. Deo ove kolekcije zauzele su ogrlice koje bisernim sjajem i hladnim nijansama takođe pašu uz "zimsko" ime.

Umetničko ćoše u svojoj ponudi ima i nekoliko modela muških narukvica koje se odlikuju po jednostavnosti boja i motiva, što naravno odgovara ukusu većine momaka. 



Generalno, lepota jednostavnosti krasi veliki broj ogrlica koje dolaze iz ovog umetničkog kutka. Preciznije, u pitanju su lančići sa pažljivo odabranim privescima koji su više nego poželjni onda kad oko vrata želimo samo jedan detalj, jedan mali simbol ili uspomenu na nešto što nam znači. Da li je to satić, maska ili nešto treće apsolutno je svejedno dokle god ga povezujemo sa vlastitim emocijama. Za one koji pak žele nešto upadljivije, na raspolaganju su i efektne ogrlice načinjene od različitih vrsta lanaca i perli. U pitanju je način kombinovanja koji se već dugo koristi kod nas, a ipak i dalje nudi beskrajno mnogo mogućnosti pa ne sumnjamo da ćemo ovakve komade i dalje viđati.


Delo Majinih ruku su i muške narukvice, savršen par ženskim jer su podjednako jednostavne i istovremeno još jedan dokaz da se među ovim nakitom svako sigurno može pronaći nešto za svoju dušu. A kad se odlučite mi smo tu da manje platite - uz pozivanje na blog Get Sparkly do kraja decembra bilo koji komad iz ove radionice biće 10% jeftiniji. Dakle, sve kockice su sklopljene da sebe ili nekog drugo za praznike počastite nečim simpatičnim.

Poručite nakit iz Umetničkog Ćošeta po nižoj ceni i učinite praznike lepšim


3 comments:

Follow Us @get_sparkly