Dec 8, 2014

Nostalgični zimski ukrasi za kosu uz miris meda i čokolade

"Tokom zime je kosi potrebna posebna nega". Čini se, niti češće ponavljane rečenice u reklamama niti tačnije. Jer, kad ošine ledeni vetar svi se brzo uverimo u to koliko ona gubi tokom ovih hladnih meseci. Ipak, na svu sreću, ima načina da joj se nadoknadi i da se u ovo pretpraznično doba dovede u praznično stanje. Med, čokolada i starinski ukrasi za kosu su ono što mi preporučujemo. Lepo zvuči? Još bolje izgleda, verujte.


'Hair food med i čokolada' nama je zvučalo kao nešto sa čim bismo se definitivno odmah oprobale. Zbog toga, a i zbog ranijih lepih iskustava sa Still proizvodima, ovom pakovanju smo prišle bez sumnjičavosti. Miris koji karakteriše ovu kombinaciju već teško zvuči (za Sanelin ukus i preteško), ali na kosi nije ni izbliza takav. Simpatičan je, sladak a Maja bi za njega iskoristila reč "jestiv" jer je asocira na kolače. Tekstura je zgodna za razmazivanje i možda ne toliko kremasta da bi obećala odličan učinak, ali ne dozvolite da vas to dovede u zabunu - on neće izostati.

Nekima od nas je savet da se ovako jaki proizvodi na kosi ne drže duže od predviđenog vremena, u ovom sučaju 5 minuta, ostao duboko urezan u sećanju te su to strogo poštovali dok su se neki, zaneli toplom kupkom pa je pakovanje na kosi stajalo čitavih 15 min, ali može se reći da je rezultat sličan.

Najupečatljiviji od utisaka nakon sušenja kose je da ovaj proizvod nju čini jako laganom i mekanom. Dakle, bilo da se radi o kraćoj, farbanoj kosi ili dugoj, netretiranoj ono što je nama zapalo za oko je osećaj lakoće u kosi. Ipak, ta lakoća kod duge i tanke kose može dovesti do toga da neki vid oblikovanja bude neohodan kako ne biste došli u situaciju da se borite sa sopstvenom kosom. Taj karakterističan miris u kosi je ostao dugo nakon sušenja. Ukoliko se odlučite da pre nanošenja pakovanja kosu perete šamponom na bazi meda budite uverene da će miris trajati do narednog pranja, ali i bez takve kombinacije efekat je podjednako dobar. Ono što je zanimljivo je da se kosa (bar Majina) mnogo sporije masti nakon korišćenja ovog pakovanja i da dugo nijedan proizvod nije tako uticao na njenu kosu sklonu mašćenju. Ovo čak nije ni obećano na ambalaži, pa je došlo kao svojevrsno iznenađenje.

Krajnji utisak je odličan, tako da je to, valjda logično, dovelo do pitanja u čemu se zapravo razlikuju pakovanje i maska za kosu koje dolaze iz ove kompanije. Stručan odgovor dobile smo iz Stila, gde su nam objasnili da je stvar u koncentraciji sastojaka, nosećim elementima i načinu na koji ti elementi prodiru u srž dlake. U prevodu na svakodnevni jezik, njihove maske se koriste za "brzinske" efekte, a pakovanja onda kada želimo da natenane ugodimo sebi i kosi kao jednom od najvećih ženskih atributa.


"Kosa se lako raščeljava, postaje svilenkasta i meka na dodir" - obećano, ispunjeno!

Ono što ukratko možemo da kažemo o ovom pakovanju je da za jedan deo našeg tima ima jedan od najlepših mirisa kada je u pitanju kozmetika za kosu dok je drugi već pri prvom susretu sa pakovanjem počelo svoju tihu patnju za Hair food pakovanjem sa ekstraktom prirodne maline, najdražom od svih voćki. Stavljeno na listu želja. A što se tiče efekta, krajnji rezultat je svakako neverovatno lagana i mekana kosa.
Svaki put kada vaši prsti prođu kroz kosu volećete je još više. I želećete da je ponovo častite ovom poslasticom.


ČEŠLJIĆI - dah  starih vremena u kosi

Približava se kraj decembra a samim tim sve više razmišljamo o nakitu za sezonu praznika koji će ubrzo početi da se smenjuju. Pre nego se uopšte uputimo u odabir minđuša, ogrlica, prstenja i narukvica, tj. svih onih klasičnih komada nakita koje ćemo u duhu slavlja želeti da ponesemo skupa bilo bi pametno da pogledamo u prošlost, u kutije naših baka i ukrašavanje počnemo od svoje kose i čarobnog češljića za kosu.

Sve trake, šnale i rajfove možete da odložite na stranu - što se nas tiče, ova zima je vreme za jedan jedini ukras za kosu. U moru trendova i detalja koje možete umetnuti u kosu češljić je suptilno pronašao svoje mesto. I ne samo to, nego se izborio za presto najdragocenijeg. Jer upravo tako izgleda, kao maleni predmet velike vrednosti. Ništa slađe ovih dana za nas nego jedan takav predmet u raskošnoj, zdravoj kosi.


Iako ga nazivaju ukrasnim, on ima i svoju praktičnu stranu i frizuru jednostavno učvršćuje. Mnogi ga povezuju samo sa nakitom za venčanja, ali mi kažemo da su, time, mogućnosti koje nudi ovaj divan detalj nepravedno uskraćene. Dodajte vintidž momenat kosi, dovucite među pramenove parče prirode, odajte počast slavnim 60-tim godinama, budite vila ili glamurozna dama - sve karte su otvorene.


Jedno je sigurno - ovako ukrašena kosa ne može da bude prosečna. Ukrasni češljići za kosu možda se najčešće koriste kod skupljene kose, da dodaju dozu slobode strogim punđama ili da naglase neobaveznost onih opuštenih. Ipak, to vas nikako ne sprečava da u kosu koja slobodno pada niz leđa dodate baš još jednu notu misterije. Ovakvi češljići se danas teško nalaze i baš zato većina sa sobom nosi sjajne priče iz prošloti naših baka.
Kao što to u poslednje vreme češće naglašavamo, lepota nije uvek u svim tim novim trendovima koji se nižu jedan za drugim. Nekad je možemo pronaći i ako odlepršamo u prošlost gde su ostali zaboravljeni i nedovoljno iskoriščeni detalji zlata vredni. Pronađite češljić baš za vašu kosu i u novu godinu uđite sa nečim starim, a dobrim.






4 comments:

  1. Gde se mogu kupiti ovakvi češljići?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twisted. je imala svoje momente sa ukrasima za kosu tog tipa. Vrlo je moguceda neke varijante i mozeda naparvi, ali kao sto rekosmo ipak je najbolje potraziti ih medju bakinim ili maminim ukrasima... Ili eventualno na Etsy :)

      https://www.facebook.com/twistedjewelry

      Delete
  2. Great review, beautiful hair pieces. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
  3. Ovaj proizvod za njegu kose cini se preeedobar, a cesljici su prekrasni, sada su opet u trendu! Javi mi da li bis voljela da se pratimo putem GFC-a?
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly