Apr 2, 2014

Lena Kovačević - Svaki moj komad nakita ima svoju priču

Savršeno umirujući zvuci džeza sa zvučnika i Lenini odgovori na ekranu. Kada je naša najpoznatija pop-džez pevačica 2009. godine objavila prvi album džez scena Srbije je definitivno puno dobila. Posle odličnih kritika najnovijijeg albuma "San" Lenin talenat je po ko zna koji put dobio potvrdu o veličini. Mi smo, u ovom intervjuu, dobile priliku da saznamo kakav nakit ide uz taj nežan, vilinski izgled koji Lena ima. 

U kojoj meri se prilikom kupovine nakita oslanjaš na trend, a koliko na svoj lični ukus?

Volim neobičan nakit, nakit koji ima neku sopstvenu ‘’priču’’. Volim snažne komade i one koji će iz sezone u sezonu biti sve više nosivi. Uglavnom biram ono što mi se dopada, ali recimo da povremeno volim da ispratim koje boje i nijanse su u trendu jer sam veliki ljubitelj različitih boja. 


 Poseduješ li neki komad za koji si sentimentalno vezana?

Za većinu komada nakita sam vezana, jer me podsećaju na neke posebne trenutke. Nemam veliku kolekciju nakita, ali sve što imam nosi posebnu priču. Ono što povezuje sve te priče leži u tom ‘’sentimentu’’, činjenici da je to nešto što se prenosi sa generacije na generaciju. 





Koje su ti boje najprivlačnije ovog proleća kada govorimo o nakitu?

Ove sezone su mi se dopale jake, vesele boje - limun žuta, zelena, tirkiz…

 Šta misliš o popularnim earcuff mindjusama i midi prstenju?

Nisam sigurna koliko bih ja to mogla da nosim, ali mislim da to nekome ko taj fazon voli  može odlično da stoji.

Koju vrstu nakita najčešće i najradije nosiš - ogrlice, prstenje, mindjuse ili narukvice?

Najviše nosim i volim velike narukvice i to snažnih boja. Što se minđuša tiče, volim one decentne male mindjuše, koje su podjednako lepe za svakodnevne prilike ali i posebne večeri.

Kako i gde najčešće nabavljaš nakit?

Priznajem da sam većinu nakita koji imam dobila na poklon. Godinama je dolazio sa različitih strana  u najrazličitijim trenucima. Recimo, kada sam diplomirala dobila sam divne mindjuše od prijateljice iz Holandije. One su mi i danas jedan od najdražih komada nakita.

Da li momcima nakit dodaje ili oduzima na šarmu?

Ne volim previše nakita ni na ženi a još manje na muškarcu. Dakle, meni su najlepši bez njega. Ipak, o ukusima ne vredi i ne treba raspravljati.

Da li si se kao devojčica upuštala u avanture sa pravljenjem nakita?

Jedno vreme sam volela sam da nižem nekakve perle i da pravim narukvice i ogrlice, ali za to je trebalo imati strpljenja. Nekako sam volela da više volela crtam ili sviram, to me je oslobadjalo. I danas je tako.






1 comment:

Follow Us @get_sparkly