Apr 30, 2014

Stillova magična maska sa keratinom

Ukoliko se osvrnemo na mnogobrojne proizvode za kosu koji se nalaze na tržištu ne možemo a da ne primetimo da se u poslednje vreme reč 'keratin' nameće kao jedna od najčešće pominjanih. Ranije je keratin bio dostupan pre svega u profesionalnim salonima, a sada su i kompanije koje proizvode preparate za kosu rešile da ga približe i običnim devojkama koje brinu o svojoj kosi ali nisu u mogućnosti da izdovoje veću sumu novca za salonski tretman. Keratinskoj trci priključio se i Stevan Still čiju masku smo isprobale, te u nastavku teksta možete pročitati naše impresije.


Najpre, šta je keratin? Keratin je vlaknasti protein koji čini 90% svake vlasi i upravo on je zaslužan za njenu unutrašnju i spoljašnju snagu i elastičnost. Poznato je da je karakteristika keratina sem elastičnosti i njegova izuzetna otpornost na ekstremne temperature, bilo niske, bilo visoke. To zapravo znači da je keratin zaslužan za to da naša kosa može da podnese i figaro i presu i sve ono što je moderna devojka spremna da uradi sa njom kako bi dobila izgled koji želi. Naravno, ukoliko se ta izloženost ponavlja iz dana u dan onda se oštećuje i keratin koji je zadužen za održavanje oblika svake vlasi. Kada jednom bude pokidan keratin gubi svoju gore pomenutu karakteristiku i postaje jednostavno rastvorljiv u vodi. Zar sve ovo nije dovoljan razlog da brzom brzinom potražite proizvod sa keratinom? On će popuniti procepe i prelome u središtu vlasi i opet je učiniti lepom, glatkom i sjajnom. Da li je sve to zaista tako?

Nismo verovale mnogo u čitavu priču o magičnom dejstvu podjednako misteriznog proteina o kome svi pričaju. Naravno, posle jedne upotrebe primetićete trenutno dejstvo ali ne i dugotrajne efekte. Za to će vam trebati više od jedne kesice maske koju je Stevan Still uvrstio u grupu najnovijih prizvoda, zajedno sa maskama sa arganovim uljem, grožđem i pamukom, a sve u svrhu mekane i oporavljene kose. Posle arganovog ulja i grožđa keratin je zaista rešio da zablista u punom sjaju. Duga kosa koja je često trpela uvijanje i ispravljanje presom za kosu posle samo jednog 'kućnog tretmana' postala je glatka na dodir i neverovatno laka za raščešćljavanje. Kroz vlažnu kosu prsti su prolazili lagano bez ikakvog većeg napora a podjednaka lakoća je ostala i nekoliko dana kasnije. Zapravo taj osećaj mekoće (bez namere da zvuči kao reklama za omekšivače) bio je u mojoj kosi čak i kasnije, kada sam oprala kosu Stilovim šamponom bez upotrebe balzama ( u koji sam se tek sada zaista, ponovo, zaljubila).

Jednostavan način da vaša kosa bude 'ukrašena' na malo drugačiji način
London Fashion Week 
Maska inače ima fenomenalan miris, nežan, neopterećujuć i bukvalno ostaje u kosi do narednog pranja. Ja sam oprala kosu šamponom a zatim nekoliko puta peškirom istisnula višak vode i potom nanela masku. Po navici preparate ne nanosim na sam koren kose tako da ni masku nisam nanosila na tu regiju. Zatim sam kosu uvila u punđu, a preko čitave glave stavila najobičniju kesu i onda sve to uvila dodatno peškirom. Po preporuci, rekoše da keratin tada najbolje deluje. Ne znam kakav bi efekat bio da sam ga nanela bez tog dodatnog 'zagrevanja' ali ovako je efekat, kao što rekoh, bio iznenađujuće odličan.
Preporučujem, jer prvo što sam uradila je da sam potražila ovu masku u prvoj prodavnici koja ima Stilove proizvode. Pored balzama rodila se još jedna velika ljubav prema proizvodu sa Stull potpisom. Jedva čekam da vidim efekte posle nekoliko korišćenja jer sam više nego ikada sigurna da ova moja kosa vapi za ovakvom vrstom magije. Da, magija, ja drugu reč nisam ni upotrebila otkad sam se upoznala sa ovim pakovanjem koje, a to moram da pomenem, je dovoljno i za moju dugu kosu. Naravno, kraćoj kosi će ova količina odgovarati više, dok bi za devojke sa mojom dužinom kose (negde iznad 'donjeg dela leđa') ipak bilo mnogo bolje da ove maske mogu pronaći u većem pakovanju. Ali do tada brzo potražite ovo malo plavo kesiče, jer je savršeno. Bravo za Still, bravo za keratin!




No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly