Apr 28, 2014

Street style Banja Luka by Daša Gajić - mart i april

Neplanirano i gotovo bez ikakvog smisla nastupila je pauza u radu Get Sparkly-ja. Bile smo tu, retko dobijale priliku da pisemo, ali smo s vremena na vreme "bacale" pogled na nakit koji se na, opet, neki čudan način nenametljivo provlačio pored nas. Međutim, neko ko je sve vreme vredno radio bila je Daša čije  fotografije ne miruju i zamrzavaju u vremenu stil sa ulica Banja Luke. Ipak neke detalje je uhvatila baš za nas i evo ih konačno i pred vama. Da razbijemo učmalost koja je zahvatila šljašteći tim.





Pronađite kariranu košulju i razbijte je efektnom ogrlicom koja, iako je prepuna boja, ipak najviše pažnje privlači svojom formom. Njen dizajn bismo pre svega nazvali trenutnom inspiracijom i umetničkom slobodom, nego zalaženjem u futurizam ali je svakako jedan od neobičnih komada koji misteriozno 'legnu' uz gotovo svaku odevnu kombinaciju. Ovakve ogrlice su dragocen trenutak u svakoj kutiji sa nakitom. 


Geometrija je nezaobilazna ovog proleća. U modnoj industriji to znači usmeravanje pažnje na trouglove, pruge, linije, tačke sve ono što smo, ili barem neki od nas, zaboravili na stranicama udžbenika iz matematike. Vreme je da se podsetimo oštrih uglova i oslobodimo suvišnih detalja jer nekada minimalizam može biti sasvim dovoljan za efektnost. O moći jednostavnih ogrlica sa upečatljivim priveskom smo već pisale tako da očekujemo da su već uveliko deo vašeg nakita. 


Rokenrol momenat može biti itekako efektan ako znate kada ga uključiti u svoju modnu priču. S vremena na vreme ovakvi stejtment komadi uđu u opštu upotrebu i postanu deo trenda, tada izgube i svoju poentu iskazivanja sopstvenog stila, i modnog i životnog. Oduprite se praćenju trendova i uključite rokenrol samo onda kada se zaista osećate moćno, snažno, buntovno. Onda ovakav nakit i dobija svoj smisao. 


OK, priznajemo ovu ogrlicu smo stavile iz krajnje ličnog razloga. Međutim, osim lančića sa imenom ova Dašina fotografija nam je zagolicala maštu i kada je u pitanju ostatak kombinacije. Majica koja je sama po sebi stejtment komad odeće, sako čija se varijacija našla i u Rijaninom stajlingu i ogrlica sa imenom koja se već neko vreme provlači kao trend iz senke su i više nego efektna i privlačna kombinacija. Kada su u pitanju ovakve ogrlice treba razmisliti da li zaista želite da stalno šetate sa svojim imenom oko vrata ili biste ipak da ovu ogrlicu kombinujete u zavisnosti od prilike i odeće. Možete biti prepoznatljivi, ali možete i postati i dosadni. Napravite meru ukoliko primetite da je previše devojaka oko vas počelo da 'forsira' trend. 

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly