Oct 30, 2013

Trendovi za jesen 2013

Verovatno često i ne razmišljate mnogo o trendovima kada je u pitanju nakit i prepuštate tržištu da odredi sadržaj vaše naredne kupovine. Ono što je masovno u ponudi smatra se apsoultnim hitom koji morate posedovati tako da mesta za promišljanje gotovo i da nema. Ipak, dobro je s vremena na vreme baciti pogled na ikone stila i svetske blogerke. Trend prihvatite kao opšti okvir i jednostavno ga prilagodite sebi. 



O narukvicama- manžetnama smo pisale OVDE. Ovakave narukvice omogućavaju efektan izgled  i za svega par sekundi postajete moderni i spremni za izlazak iz kuće. Iako postoje različiti modeli u kombinaciji različitih materijala svakako za oko najprimamljivije su one od srebra ili zlata, bez suvišnih detalja i dodataka. 


Dugačke, viseće minđuše se vraćaju na velika vrata. Luster se često provlači kao predmet sa kojim ih porede, a zajedničko im je da su bogati detaljima, glamurozni i veoma upečatljivi. Osim toga ovakve minđuše izdužuju vrat, primetne su ispod duge, puštene kose i pružaju neverovatno veliki broj mogućnosti prilikom izrade. Za one koji nisu skloni ovakvom glamuru i dalje su neprikosnovene cuff minđuše




Kod prstenja ove sezone postoji mogućnost izbora ali takav da se na kraju zapravo svodi na isto. Moguće je izabrati između spoja sitnog prstenja ili jednog, ali glomaznijeg. Vaš prst mora biti ukrašen upadljivo, jako, efektno. Jednostavno, morate imati upečatljiv nakit na vašim rukama, a da li ćete to učiniti slaganjem i kombinovanjem ili samo navlačenjem već gotove mase, ostaje na vama da izaberete. 



I kada su u pitanje ogrlice ponuđen je izbor između smirenije i glomaznije varijante. Okovratnici su i dalje tu, umiljato posmatraju iz prikrajka i ne dozvoljavaju da budu svrgnuti sa trona. Ipak, morali su da se prilagode i povuku više uz vrat i usvoje neke pank momente. Glamurozni i opasni ne dopuštaju bilo kakvom novom trendu da ih ugrozi. Ipak, slobodno možemo reći da im se opasno približila jedna boho-sportska varijanta lančića različite dužine sa malim, ali efektnim privescima i medaljonima. Možete prihvatiti oba trenda i prilagđavati ih svom raspoloženju, prilici, dobu dana. 




Da sumiramo narukvice- manžetne, viseće i cuff minđuše, veliko prstenje, glam-punk okovratnici i mali privesci su vam neophodni u kutiji za nakit ove sezone. Potrudite se da ih prilagodite sopstvenom stilu čime ćete na kraju krajeva uspeti da razbijete famu da nas trendovi uniformišu. Budite svoji i budite u trendu, a to je suština mode, zar ne?

1 comment:

Follow Us @get_sparkly