Oct 29, 2013

Romantična jesen u 'puder roze' boji

Ne može se reći da će ružičaste nijanse doneti vedrinu u sumorne jesenje dane s obzirom na to da se sunce potrudilo da jesen nikako ne bude dosadna, kišovita, depresivna. Međutim, baš zato potražite neki ružičasti detalj koji će upotpuniti taj osećaj sreće zbog drugog ovogodišnjeg proleća. Suptilna 'puder roze' boja je svakako savršen način da zadržite ženstveni momenat ali da ne zalutate u klišee koji prate roze boju.

Kako opisati ovu nijansu? Jednostavno, zamislite svoju kutiju sa puderom, tj. puder blago roze nijanse, nešto između boje kože i ružičaste. Taj 'boja kože' momenat je čini suptilnom, nenametljivom, neutralnom, dok je ružičasti deo čini drugačijom, zanimljivom i neobičnom. Spoj ove dve boje i osobine u tu takozvanu puder roze nijansu čini je gotovo univerzalnom i prepoznatljivo romantičnom. Kombinovanje sa drugim bojama nije komplikovano jer je moguće poigravati se njenom neutralnošću pravilnim doziranjem ružičastog pigmenta, te može biti apsoultno dominatna ili tek sporedna podrška drugim, jačim bojama. 

Marijin kreativni kutak

Razmišljanje o ovoj boji započelo je početkom jeseni kada nas je par blogerki opomenulo da je roze jedan od hitova sezone. Nemojte da vas čudi ako vam je promakao taj podatak jer treba biti svestan da trendovi više ne traju čitavu sezonu i da njihovo vreme prolazi već posle par nedelja. Ipak, ovu boju treba sačuvati zbog njene moći da probudi onu već uspavanu devojčicu u nama. Slatka, bajkovita i krajnje nežna boja poput ove to zaista to i može. Nakit je definitivno pravi način za to, jer niko neće reći da slepo pratite trend, a istovremeno dobijate komad nakita koji ćete nositi i kasnije, kada vam raspoloženje bude zahtevalo malo romantike u izgledu. 

Unikatni nakit Ana Radulović

Gina Peruggino
Naravno, postoje različite varijacije i nekada nećete biti sigurni da li se zaista radi o baš ovoj nijansi. Zbuniće vas kajsijasti ili rozikasti odsjaj, ali specifičnost ove boje je upravo u tome sto je neverovatno bliska ovim nijansama. Bilo kako bilo, volećete je kakav god odsjaj imala.



1 comment:

  1. Divan tekst! Posebno mi se svidja ovo na kraju o " odsjaju" puder roze boje :)
    p.s Veliko hvala sto ste smatrali da je moj bros vredan da se nadje kod Vas na blogu :)

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly