Oct 3, 2013

Street style Banja Luka by Daša Gajić - septembar

Prava jesen nam se uveliko uvukla u dnevne odevne kombinacije, pa se pre svega fokusiramo na udobnost i funkcionalnost a detalje 'ubacimo' tek tu i tamo, ali bez nekog preteranog bavljenja njima. Čini se da su dame na ulicama Banja Luke već u septembru počele svoje pripreme za jesen. Jarke boje su ostale tek u naznakama, masivne ogrlice su umanjene, prstenje postaje dominatno, ali poruka... Poruka, značenje nakita, pogotovo suptilnijeg, postaje jače nego ikad. Slatki oblici će definitivno barem za trenutak zagrejati jesenju priču ispred Dašinog fotoaparata. 


Street Style Banja Luka by Daša Gajić 

Medaljoni su uvek dobar izbor. Sama činjenica da unutar njih može biti skrivena draga uspomena ili mali satić čini ih posebnim komadom nakita za koji možete biti sentimentalno vezani ili ga nositi zbog funkcionalnosti. Bilo kako bilo, njegova vrednost je neosporna i dobro je imati ga u kutiji sa nakitom.

O Cruciani narukvicama smo pisale OVDE. Da li neki komad nakita može biti istovremeno jednostavan i složen? Da, može. Poput slatkih dečijih igračaka, vedrih boja, ove narukvice od čipke su romantičan detalj koji će uneti malo živosti u tmurne jesenje kombinacije. Osim toga, bićete u trendu jer ove narukvice su definitivno jedan od must have komada nakita ove sezone.

Rekle smo da su masivni lanci i dalje veoma popularni, te ih mnogi svetski brendovi poput Balmaina rado uključuju u svoje kolekcije. Iz sezone u sezonu. Evo savršenog primera da ni prstenje nije ostalo netaknuto. Do polovine prsten je sasvim običan, od polovine to je srebrni lanac. Savršeno. 

Jednostavan lančić može biti ukrašen sasvim jednostavnim priveskom. Time dobijate suptilan komad nakita koji vas neće opterećivati ili od vas zahtevati modne vratolomije već će vam omogućiti da svoj outfit samo 'zasladite' malecnim detaljem. Kockica sa roze detaljima na plavoj bluzi? Bravo!

Jedan od krupnijih komada nakita u afričkom stilu sa par jarkih, neon boja. To je onaj dah leta koji je još uvek tu, ali se polako stapa sa jesenjim kombinacijama. Zadržite leto što duže. Makar u naznakama. 

Govorile smo o porukama u najavi. Evo jedne najsavršenije na svetu. Nema potrebe mnogo pričati o ovoj narukvici. Biser, cirkončić, srce i poruka. Savršen poklon za dame koje se vole. 

OK, priznaćemo da nas je malo začudilo to što ova lutkica nema glavu. Možda se zaljubila pa je igubila negde usput? Ali onda smo razmislile, pa ima ona glavicu. Vašu. Zaljubljenu ili ne, svejedno, bitno je da će ovakva ogrlica sigurno privući pažnju. Neka nam se autorka javi. 

Da li i vaše srce ima krila? 

Favorit! Predivan prsten, sa divnim radom. Istovremeno moćan i ženstven, ali podjednako efektan. Iskoristite jesen za nošenje većeg prstenja jer kad dodje zima, doćiće i rukavice, pa će ukrasi biti malo zanemareni. 

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly