Aug 26, 2013

"Neverne Bebe" - nakit na sceni i iza nje


One su dve mlade dame koje daju šmek "Nevernim bebama". Pravi su primer da glas i stil mogu da idu zajedno, iako ostatak naše estrade ne ostavlja takav utisak. Iako se savršeno uklapaju na bini, čini se da im se stilovi razlikuju. Upravo to nam se dopalo i upravo to dalo je šmek i ovom intervjuu. 
Kako na nakit gleda lepši deo "Nevernih beba"? Tijana Sretković i Jelena Pudar otkrivaju. 




Koliko je nakit vazan deo Vašeg stila i u kojoj meri ga nosite?

Tijana -  Ako odelo čini čoveka, nakit čini odelo. Subjektivno, on predstavlja završni estetski momenat onoga što tog dana odlučite da obučete. Ume vrlo dobro da upotpuni odevnu kombinaciju, ali na isti način (sa pogrešnim odabirom ili preteranim kićenjem), može i da je upropasti. Lično sam zaljubljenik glomaznog nakita retro stila - duge efektne ogrlice, predimenzionirano prstenje, velike narukvice različitih oblika itd. Upravo sa takvim nakitom treba baratati oprezno i u meri.

Jelena  - Za razliku od Tijane, ja nakit privatno jako slabo nosim. Nekad imam utisak da izletim iz kuće i ne stignem ništa od nakita da stavim na sebe. Možda je došlo i do prezasićenja - mnogobrojna sređivanja za koncerte i spotove učinila su da što pre navučem garderobu na sebe i izađem iz kuće.

 Šta najčešće birate kao scenski nakit? 

Tijana - To je obično originalan nakit velikih dimenzija. Po struci sam dizajner pa samim tim volim sve što je unikatno i nesvakidašnje. Scena je kao rođena za to - sa iznesete sve za šta možda ne biste imale hrabrosti da nosite privatno.Mada, ja ga kuražno nosim i van bine.

Jelena - Najrazličitije narukvice, ogrlice i minđuše u skladu sa garderobom koju sam odabrala.

Imate li neki komad koji vam je posebno drag i koji za vas ima emocionalnu vrednost?

Tijana - "Converse All Star".Smrtno sam zaljubljena u Converse, a njihove popularne starke nosim od kad znam za sebe da hodam. Zauzimaju počasno mesto u mok cipelarniku i pretenciozno ću reći da nameravam da pređem cifru od sadašnjih 11 pari.

Jelena -  Postoji jedan prsten koji mi je baka poklonila.

Kakve boje i oblike birate ovog leta?

Tijana - Ne pratim modu, a ni trendove. Osećam blagu averziju dok gledam kako se ulice pretvaraju u "modne" piste kojima koračaju izuzetno lepe devojke koje su obučene u identične odevne kombinacije, identične boje, identične frizure. Tokom vremena se izgubila originalnost i to me strašno brine, jer one koji su drugačiji modni kritičari karakterišu kao novo svetsko čudo.Lično, volim da spojim nespojivo razmislivši pre toga da ne pređe u neukus i šund. Biram ono u čemu se dobro osećam. I drugi će se onda osećati dobro kada me vide. :)

Jelena -  Bez obzira na modne trendove, nikada nisam birala nakit šiljkastog oblika, uvek biram nešto smirenije. Volim da nosim sve boje, ali ne prija mi kad sam obučena skroz u crno, to ćete teško videti kod mene.

Jesu li i vas osvojili lanci i ogrlice u obliku kragnica koji su aktuelni ove sezone?

Tijana - Lanci itekako. Lance sam nosila i pre nego što su postali mainstream. No, opet me poražava činjenica da ih sve nosimo i time uništavamo individualnost. Kragnice me vraćaju u neko srečnije vreme (bar tako kažu da je bilo), kada me je mama oblačila u neke čudne teksas hlajinice sa kragnama od bele čipke koje su se skidale po potrebi i želji.

Jelena - Moram da priznam da mi se od tog nakita sve dopada. Ovog leta su mi lanci modni pogodak.

Šta mislite o nakitu za kosu, da li ga nosite?

Tijana - Ne, nisam ljubitelj takvog nakita. Nasuprot tome, nosim kape, šešire, kačkete...
Jelena - Na poslednjem koncertu u Valjevu nosila sam takav nakit. Mislim da sam ga dobro uklopila, a i ja sam se dobro osećala.

 Neon ili pastelne boje u nakitu? Srebro ili zlato?

Tijana  - Srebro i zauvek srebro. Zlato retko kad, ali nemam ništa protiv istog. Pastel nikad, neon duplo nikad. :)

Jelena - Češće biram pastelne boje, mada ponekad mogu da ponesem i nešto drugačije, u skladu sa garderobom. Što se tiče zlata ili srebra, biram srebro.

Kako nabavljate nakit? Postoji li neki dizajner ili radionica nakita kojima ste posebno naklonjene?

Tijana -  Ponoviću, dizajner sam i mi dizajneri imamo ili bi bar trebalo da imamo izraženiji osećaj za estetiku. Trenutno postoji masa radionica koja izrađuje zaista predivan nakit, pogotovo ako ste ljubitelj retro ili "steampunk" nakita, ali i drugih, najtazličitijih modnih pravaca. Uvek biram unikatan nakit.

Jelena - Pre nekoliko meseci sam bila u Kragujevcu na "Modnim zavrzlamama" da podržim sve te talentovane ljude koji su izlagali svoje komade. Često me možete videti na takvim skupovima gde dođem da vidim šta su ti divni mladi ljudi novo napravili i svaki put se iznova oduševim. Minđuše recimo nabavljam od Gea nakita, kragnice i leptir mašne od Lupo Acccessorize, a torbice od radionice koja se zove Naša Posla.

 Šta vas od muškog nakita najviše privlači?

Tijana - Obožavam muške kožne narukvice, sa nitnama ili bez njih. Takođe, široko muško prstenje na lepoj muškoj ruci sjajan je izbor za ostavljanje utiska čoveka sa stilom, kao i minđuše na oba uveta.

Jelena - U odnosu na ostatak odevne kombinacije, može da bude detalj plus koji će privući pažnju ako je dobro uklopljen. Međutim, muški nakit nije nešto sto je meni primarno kada je muško odevanje u pitanju.






1 comment:

Follow Us @get_sparkly