Aug 19, 2013

Jesen u bojama prirode

Jesen nam se približava polako ali veoma sigurno i u skladu sa tim mnogi već uveliko pripremaju kolekcije za narednu sezonu. Neki su u fazi pripreme poslednjih modela, neki na početku posle godišnjih odmora, neki već rade na promotivnim fotografijama ali ono što je sigurno boje za jesen 2013. se polako kristališu. 
Kompanija Panton, koja se nalazi iza sistema za definisanje boja, pred svaku novu sezonu predstavi listu boja koje će je obeležiti kako u enterijeru tako i u modi i drugim sferama života. 


Ono što je sigurno je da nećemo izbeći tipične, pomalo mračne nijanse jeseni ali da ćemo ih uspešno razbiti smaragdnom, koju je pomenuta kompanija već proglasila bojom godine, plavom (određena kao Mykonos nijansa čime se jasno upućuje na predivnu azurno plavu boju mora oko ovog grčkog ostrva), zelena ( nazvana Linden, odnosno boja lipe) i predivna ljubičasta, tačnije boja akacije, u skladu sa čime je i dobila naziv (Acai). Još vedrije nijanse doćiće nam sa tipičnom bojom jeseni narandžastom koja je određena kao 'Koi' nijansa, zatim Samba crvenom i posebno nijansom ružičaste koja je sudeći po imenu trebala da unese živost u čitavu paletu (Vivacious). Za kraj tu su prave boje jeseni - opet zelena ovog puta inspirisana lišajima (Deep Lichen), tamno siva ili kako iz Pantone kažu turbulentna i Carafe, odnosno jaka braon boja za kraj.
Sudeći prema ovoj listi imena, priroda je još jednom poslužila kao pravo mesto za inspiraciju, a kako i ne bi kada su njene boje uvek i bile najlepse. Ipak, ne možemo se oteti utisku da je zelena apsolutni pobednik i u sezoni koja dolazi. Ko je rekao da je jesen žuta? Vreme je za novi pogled na prirodu. 

Smaragd

Mikonos plava

Boja lipe

Boja akacije

Samba crvena

Koi narandžasta

Boja lišaja

Živahna ružičasta

Turbulentna siva

Carif braon




No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly