Jun 11, 2017

OCTOPUS SAT - VASPITAVA DECU UMESTO RODITELJA

Kud ćeš veći izazoz za modernog roditelja od pravilnog vaspitavanja deteta dok mu pažnju odvlače svi mogući trendi gedžeti, dok ga tableti čine lenjim a mobilni telefoni (paradoksalno) asocijalnim?Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se - tako glasi stara i dobro poznata izreka, koju Octopus itekako primenjuje. Ovog puta tehnologija postaje vaš saveznik u učenju deteta odgovornosti, radnim navikama i organizaciji vremena, i to na zabavan način.



KAKO IZGLEDA OCTOPUS SAT?

U formi tradicionalnog sata, ali jarkih i veselih boja, kako bi deci privukao pažnju i podsetio ih na igračku. Napravljen je od izdržljivog materijala, tako da se ne može lako oštetiti tokom igre. Octopus sat putem zabavnih sličica koje se u određeno vreme smenjuju na ekranu detetu pokazuje kada je vreme za igru, pranje zuba ili domaći zadatak. Vi možete da među više od 600 ikonica, odaberete one koje najviše odgovaraju vašoj svakodnevnoj rutini. Njihovo pojavljivanje na satu  organizujete preko aplikacije na svom telefonu. Ovaj komad nakita na obaveze podseća vibriranjem i svetlosnim znacima, tako da vi ne morate.



Učestvujte u odabiru poklona za Get Sparkly blogorođendan. Dovoljno je da u tekstu OVDE kliknete na link ispod onog komada nakita koji vam se najviše dopao, i tako nam pomognete u odabiru nakita koji će biti poklonjen u nagradnoj igri povom petog rođendana bloga.

KOJA JE SVRHA?

Proizvođač je želeo da napravi nešto što će dečake i devojčice podsećati na igru (oni dobijaju svojevrsne trofeje posle ispunjavanja zadataka) i u isto vreme biti efikasan saveznik mamama i tatama. Namenjen je deci uzrasta od 3 do 8 godina zato što se u to vreme oni uče ispunjavanju velikog broja školskih i kućnih obaveza. Ovaj sat ne pokazuje vreme na tradicionalan način, ali uči decu da povežu vreme sa zadacima koji se u to vreme izvršavaju kako bi shvatila da nije dobro kasniti. Dobra strana je i u tome što klinci postaju nezavisni - nisu im potrebni roditelji da ih podsećaju na stvari koje treba da se završe, niti da zajedno sa njima završavaju te stvari kako bi sve išlo brže. Negativna strana je, po našem mišljenju, što nije moguće svaki dan deteta maksimalno vremenski organizovati (niti će dete prihvatiti da bude robot, niti je to dobro za njega), ali smatramo da ipak može biti pomoćnik mamama i tatama.



Šta vi mislite o Octopus satu? Da li biste nabavili koji komad?



2 comments:

Follow Us @get_sparkly