Jun 26, 2017

U KORAK SA TRENDOM - OBUĆA UKRAŠENA BISERIMA

Odavno smo svesni da biseri nisu rezervisani samo za vrat ili uši, već ih sezonama unazad viđamo na odeći i torbama, a sasvim je sigurno da ovog leta neprikosnoveno dominiraju na obući. Poznato je pravilo da u modi nema pravila pa nas ne čudi da se ovaj damski detalj našao na papučama, sandalama, patikama i tako našim stopalima podario malo zaboravljene klasike. A toga nikada nije na odmet?



O tome da bisere možete nositi u stilu poznate blogerke Riki Berns na minđušama pisali smo OVDE, ali ništa manje su atraktivni biseri na sandalama. Ukrašene visoke potpetice, članak ili deo oko prstiju sasvim je nebitno, važno je da izgledate damski savršeno kao da ste se upravo prošetali kroz more bisera. Neki ih posebno obožavaju na papučama koje sa biserima, iznenada, dobijaju sasvim novi izgled i od kućnog detalja postaju šik i moderna obuća za kojom će se okrenuti svi. Tu su naravno i patike koje iznenada postaju obuća koju želite da nosite uz suknjice i haljinice. Čudo je kako po neki biser može učiniti da se osećate više kao žena, zar ne?

Ko je ove sezone prvi započeo igru? Ne znamo,možda Miu Miu sa svojim papučama, možda Guči, možda vanvremenski Šanel, a možda se u igru tu i tamo vešto upleo i Dolče Gabana. Ali mreže poput Pinteresta, Tumblra i Instagrama su učinile da svi jednostavno polude za obućom ukrašenom biserima. Dovoljno je da je pogledate i biće vam jasno zašto. Neodoljivo i nespojivo ili kao što bi neki rekli 'toliko otkačeno da mora da uspe'. Ko god da je počeo prvi... Uspeo je. Biserna obuća je trend sezone. 


Znate da volimo 'Uradi sam' projekte i uvek nam je prvo pitanje na koje tražimo odgovor 'Da li se ovo može napraviti za malo ili bez para?'. Odgovor je i ovde veliko DA. S obzirom da perli u obliku bisera imate u mnogo boja, naša je preporuka da odaberete bele sa finom sedefastom završnicom jer svaka druga boja može izgledati nerealno. Onda ćete morati da odlučite da li želite cele bisere ili samolepljive bisere (oni koji izgledaju kao da je biser presečen na pola, ima ih kod Kineza, mada nismo potpuno sigurne da li ih ima u različitim veličinama ili su dostupni samo manji, verujemo da ovo ipak zavisi od opremljenosti radnje). U zavisnosti od podloge sa kojom radite možete ih prišivati ili lepiti. Ako ste manje vešti, lepak je svakako bolje i lakše rešenje ali je bitno da to bude zaista lepak predviđen za lepljenje obuće, lepljenje na tkanini, možda pištolj na topli lepak, silikon za lepljenje nakita ili bilo koji drugi materijal koji će bisere držati čvrsto. Ne želite raspad obuće posle par koraka zar ne?

Vaše je da samo pronađete obuću koju želite da ukrasite, osmislite svoj ili iskopirate dizajn nekog poznatog brenda i spremni ste za šetlju po oblacima. Ili je možda bolje da kažemo po biserima?





Da li vam se dopada ovaj trend i da li volite i da, inače, nosite biserni nakit?

1 comment:

  1. Jako mi se dopada ovaj trend i rado bih nosila neki od modela sa slika :-)
    Pratim vas preko GFC-a, nadam se da cete uzvratiti <3

    http://katycolorfulfreak.blogspot.com

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly