Jun 2, 2017

KAKO DA PRATITE TREND SA MALIM BUDŽETOM?

Koliko puta vam se desilo da shvatite da ste neki komad nakita platili više nego što vredi ili ste shvatili da je postojao najjednostavniji mogući način da ga napravite sami? Verujte nam, bile smo u toj situaciji bezbroj puta dok nismo shvatile još nešto... Postoje trikovi da se prate trendovi i sa jako malo para...


Uradi sam

Mnogi trendovi u nakitu su zapravo toliko jednostavni da je gotovo smešno dati i jedan jedini dinar da biste ispratili bilo koji od njih. Prvi u nizu takvih primera su popularne čoker ogrlice koje će sigurno još neko vreme trajati kao jasan i glasan mega trend. Pre nego što su uopšte postale dostupne na bukvalno svakom internet mestu za kupovinu, same smo napravile svoju prvu ogrlicu i tako bile korak ispred brda devojaka koje su ubrzo počele da ih nose. Takav je slučaj i sa potencijalnom novim letnjim hitom - razigranim kićankicama, prošlogodišnjom pom-pom pomamom ili minimalističkim midi prstenjem pre nekoliko sezona (kada je bilo potrebno samo pronaći stari, mali, dečiji prsten). Pre nego se upustite u kupovinu, potražite tutorijale na you tube-u ili Pineterstu i bićete iznenađeni koliko možete uštedeti.

Bakina kutija sa nakitom

Bakina ili mamina kutija sa nakitom su uvek pravi, mali kovčezi sa blagom. Svi smo svesni toga da moda ima svoje cikluse i da sve jednostavno teče u krug. 70-e, 80-e, 90-e su trenutno periodu iz kojih se najčešće 'pozajmljuju' trendovi, pa je gotovo neizbežno da u kutijama sa nakitom vaše mame ili bake pronađete nešto što Gigi, Kendal ili Bela samopouzdano nose ulicama Pariza ili Njujorka. Pored toga, tu ćete sigurno pronaći i vanvremenski nakit kao što je vintage broš, male biserne minđuše, možda biserni čoker ili fenomenalni koktel prsten. Ako nečega nema u kutiji vaše bake, onda verovatno i nije vredno pažnje...



Instagram 

Pratite i upoređujte! Mnoge stranice koje prodaju nakit preko društvenih mreža imaju sličan nakit i samo je pitanje strpljenja kada ćete naići na isti komad nakita po različitoj ceni. Sve one mudro osluškuju jedni druge i kao odgovor na konkurenciju nude isti komad nakita po nižoj ceni. Postoje i stranice, poput stranice Nakit Jelenica na fejsbuku, koje prodaju nakit poznatih brendova kao što je H&M ili Zara. U Jelenicom slučaju gotovo odmah su vam dostupni najnoviji modeli i to po znatno povoljnijoj ceni. Osim toga, zahvaljujući ovakavim stranicama, nakit ovih brendova je dostupan i onima koji ne žive u mestima u kojima isti imaju svoje radnje. 

Kineski sajtovi

Verovatno ste i sami svesni da dosta nakita na internetu potiče sa kineskih sajtova. Kroz naše saradnje sa sajtovima Zaful, DressLily i Born Pretty Store uverile smo se da je moguće za malo novca dobiti supertrendi nakit odličnog kvaliteta. Metalni nakit je neretko vrlo problematična kategorija jer se može desiti da nakit  ima ružan, metalni miris, da izgleda jeftino ili da se kao kod svake jeftine bižuterije boja skida jako brzo pa na koži ostaju fleke. Zanimljivo, mi dosada nismo imale tih problema kada su u pitanju gore navedeni sajtovi (i Zaful i BPS čoker su odličnog kvaliteta i ne iritiraju kožu ni na koji način). Sa nakitom sa sajta AliExpress dosada nismo imale iskustva, ali su cene i izbor itekako primamljivi za sve nakitoljupce. Mnogi od ovih sajtova imaju besplatnu isporuku.


Moje krpice

Sajtovi kao što su Moje Krpice, Limundo, Kupindo, LalaFo i slični često imaju veliki izbor nakita koji je u odličnom stanju a nošen je malo ili nimalo. Devojke uglavnom nakit kupuju neracionalno, kada naiđu na komad koji im se dopadne, i neretko se dešava da ostane zaboravljen na dnu neke fioke. Upravo ovakvi sajtovi su omogućili da se oslobodimo viška nakita (a da ne budemo u potpunom finansijskom minusu) a da isto tako neko drugi dodđe do željenog nakita, po nešto nižoj ceni. Takođe, ovakvi sajtovi 'iz druge ruke' su odlični jer možete pronaći nakit koji je raspodat, više nije u prodaji, vintage komade i sl. Ukoliko ste dovoljno uporni i strpljivi, zaista možete kupiti fenomenalan nakit i sa veoma malim budžetom. 

Blogerske rasprodaje

Svi smo svesni toga da blogera ima mnogo i neki su u tome manje, a neki više uspešni. I upravo ovi drugi, uspešniji mogu biti genijalan način da dođete do savršenog komada nakita. S jedne strane na njihovim društvenim mrežama često se organizuju nagradne igre u kojima nagrade može biti i nakit, i s druge strane kako bi izbegli gomlanje suvišnih stvari neki od njih organizuju blogerke rasprodaje (Brana's Divine World, na primer). Pažljivo pratite svoje omiljene modne blogere i možda u nekom trenutku dođete do njihovog trendi komada nakit. Ipak, ovo je svako najmanje siguran način da trend ispratite odmah, jer blogeri sve ređe rade rasprodaje. Ali svakako vredi pokušati/čekati. 


Da li imate svoj trik za pametnu kupovinu nakita i koja je vaša omiljena stranica za kupovinu nakita na internetu?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly