May 4, 2016

MET GALA 2016: NAKIT U DOBA TEHNOLOGIJE

Ovogodišnja tema Met Gala bala, 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology' naterala je mnoge poznate dame da crvenim tepihom prošetaju u srebrnim toaletama, a s obzirom da su na sebi imale i mnoštvo nakita slobodno možemo reći da je sve blistalo skupocenim sjajem. Bukvalno. 


Praviti liste najboljih jedan je od najtežih zadataka svakome ko se lati tog posla, a najteže je svakako izbeći subjektivnost. Iako redosled zaista predstavlja subjektivno viđenje svog ovog nakita, na listi se nalaze i komadi koji nam se lično ne dopadaju, ali im se ne može poreći upečatljivost. I upravo to je često jedan od razloga zašto stilisti biraju određene modne dodatke za svoje klijente, kako da naprave razliku i dovedu ih na liste najboljih. 

Iako su lepotice Karolina Kurkova i Kler Dejns  ponele veličanstvene haljine koje su zaista i bukvalno spojile modu i tehnologiju, kada je u pitanju nakit, na žalost, takvih eksperimenata nije bilo. Ipak, sjaj nije izostao. 

Kao po običaju mnoge dame, poput Kim K, Bijonse, Kajli i Kendal Džener, Eme Stoun, Lejdi Gage i Blejk Lajvli, su ponele nakit poznate dizajnerke nakita Loren Švarc. Tejlor Svift je nosila nakit dizajnerke Eve Fehren, Sijena Miler je blistala zahvaljujući smaragdnim Kartije minđušama, a jedan od apsolutnih pobednika je prelepa Gigi Hadid čije je prstenje sa potpisom dizajnerke Lin Ban u potpunosti ispratilo zadatu temu. Ukoliko uživate u earcuff minđušama sigurno ste uživali u onima brenda Reposi koje je ponela mlada Mia Got, a u stopu je isti ritam ispratila i uvek savršena Hajli Boldvin sa minđušama brenda Butani. Vrednost Tifanijevog nakita koji je ponela Lupita Nijongo procenjuje se na tačno 281.025 dolara. Britanka Popi Delevinj svoje mesto na listi zaslužila je svojom haljinom koja je sama po sebi izgledala kao nakit, pre nego svojim, prilično običnim Stefan Vebster minđušama. 

Subjektivno ili ne, ne može se poreći da baš svaki komad nakita sa liste oduzima dah, ali i da neki komadi koji nisu na njoj definitivno zaslužuju neku od pozicija. Udahnite duboko i uživajte.


10. Blejk Lajvli / Sijena Miler



9. Marija Šarapova 




8. FKA Tvigs/Madona



7. Kim Kardašijan/Kendal Džener



6. Mia Got / Hajli Boldvin



5. Margo Robi



4. Kim Kardašijan



3. Popi Delevinj



2. Kejt Bosvort


1. Gigi Hadid




Follow Us @get_sparkly