May 8, 2016

EAR THREADER - MINĐUŠA KOJA PRETI DA POSTANE KRALJICA LETA 2016.

Ear threader minđuša, mala buntovnik-dama, najavljena je kao jedan od glavnih trendova za leto 2016. 


Pojavljuje se pod različitim imenima - threader earring, ear thread ili earthread... Promena imena ipak ne remeti osnovnu konstrukciju - veoma tanka i suptilna igla ili pločica na koju je prikačen isto tako tanan lančić. Na drugom kraju lančića često nalazi se maleni privezak, mada postoje i jednostavnije verzije, bez ikakvih dodatih detalja.




Prave se  i modeli koji nose isto ime, ali devojkama iz Srbije izgledaju mnogo poznatije jer se već dugo prodaju po ovdašnjim juvelirnicama. U tom slučaju, čitava minđuša je zapravo svojevrsna igla.


Ne može se reći da je ovaj tip nakita potpuna novina; štaviše, o njoj se pisalo još pre četiri godine. Aktuelnost je više u tome što za leto koje već startuje ova minđuša ima velike perspektive, bar prema rečima stručnjaka.




Koliko je nosiva? Izuzetno. Iako deluje bolno provući lančić kroz rupicu na uvetu, oni koji su već imali iskustva sa ovakvim tipom minđuša ističu da nije ni blizu toliko neprijatno kako izgleda. Zanimljivo je to što se na ovaj način možete igrati sa svojim pirsinzima - provlačiti lančić kroz jednu ili više rupica, menjati dužinu minđuše, dodati ili skinuti privezak...U svakom slučaju, ear threader deluje istovremeno elegantno i buntovnički, što nije baš uvek lako postići.




Follow Us @get_sparkly