Sep 3, 2015

SVE NIJANSE PLAVE (i ostale boje za jesen 2015)

Popularnost jedne boje tokom sezone pre svega je određena ponudom. S druge strane glavnu reč u predviđanju boja na koje se većina brendova oslanja kod kreiranja kolekcija svakako jeste ono kompanije Pantone. Zanimljivo je da je ista kompanija kao boju 2015. godine predvidela finu nijansu vino crvene koja je više na braon strani, a o njenoj dominaciji možemo reći jako malo. Da li će uspeti da odnese pobedu tokom meseci koji dolaze, ostaje da se vidi. Na osnovu ponude nekih od brendova reklo bi se da su se oni zadržali na plavim i zelenim nijansama iz Pantone spektra, dok je H&M rado posegao i za divnom Cashmire Rose bojom.

Rouge Accessorize

PLAVA

Gotovo svaki brend koji u svojoj ponudi ima nakit se oslonio na plavu boju kao idealnu najavu za sezonu koja je pred nama. Od kraljevsko plave, teget, do azurno i tirkizno plave, svaka nijansa plave čini se je dobrodošla ove jeseni. 


Nakit Jelenica



Fancy Jewellery

Sweetlosophy Nakit

ASOS


 





NASTY GAL


ZARA


MANGO

 


 



ZELENA

Na plavu se nekako po logici nadovezuje plava. Zanimljivo je da se obe boje pojavljuju u kombinaciji sa različitim teksturama kamenja. Kristali su takođe neizbežni. Ipak, primećuje se da zelene nema kod svih brendova, ali i da nisu zastupljene sve njene nijanse. 

Nakiit Mila

Mustrica


H&M
 
MANGO

 




CRVENA

Mango se posebno potrudio da u svoju ponudu unese dovoljno vatreno crvene koja će otpliti hladne tonove na koje su se oslonili drugi. Sve tri boje svakako se mogu smatrati bojama koje baš i ne poznaju sezonu, ali uzevši u obzir da trendovi često zavise od ponude može se reći da je jesen obojena plavom, zelenom i crvenom.

Tribal

Ivanina Mala Radionica


NASTY GAL

 

MANGO

 

  

 


Follow Us @get_sparkly