Jan 21, 2014

Jednostavno i moderno - napravite sami svoje trendi ogrlice

U svet nakita polako ali sigurno ulaze jednostavne ogrlice. Najčešće su u boji zlata i upotpunjavaju elegantnije, stroge i poslovne dnevne kombinacije koje na ovaj način dobijaju svoj suptilni opušteni momenat. Vrlo retko se nosi samo jedna, pa se uglavnom radi o nekoliko ogrlica različite dužine. Osim u dužini one se razlikuju i po privescima za koje ćete se odlučiti. Kao nepisano pravilo nameće se činjenica da je lanac veoma tanak, a čak i onda kada se lačići razlikuju ipak ne treba preterivati već izabrati približno istu debljinu.


Ono što pre svega morate imati na umu je da je gotovo svaki detalj stvar ukusa i možete ga izabrati u skladu sa svojim. Nekada se kao ograničavajući faktor može nametnuti i ponuda u prodavnicama repromaterijala ali će se trud svakako isplatiti jer kasnije dobijate nekoliko ogrlica koje možete nositi na različite načine i u različitim kombinacijama, ili na kraju krajeva kao individualne komade. 
Ogroman broj zanimljivh privezaka pronašle smo na stranici Set- trend. Loše je to što se većina privezaka može naći samo u jednom primerku tako da morate biti brzi kako biste došli do onog koji se vama dopao. Različite stranice, naravno, imaju svoju ponudu, ali se nekako nameće utisak da se više pažnje posvećuje poludragom kamenju nego li metalnim privescima, pa na većini stranica možete pronaći iste ili slične motive. Ukoliko ne želite da sve ogrlice budu potpuno klasični lančići sa priveskom na sredini onda upotrebite jednu ovakvu alkicu kako biste dobili ogrlicu poput one sa strelicom na slici. Mi smo na Set trend stranici pronašle strelicu ali sa dve alkice, pa ukoliko ne želite da vam jedna alkica visi u prazno onda se kao mi odličite za neki oštriji privezak koji se može provući kroz alku.
Krila sa dve alkice će vam omogućiti da dobijete još jednu neobično-običnu ogrlicu. Odlučile smo se za krila bez cirkona ali umesto njih možete upotrebiti bilo koji drugi motiv, već pomenutu strelicu, simbol beskonačnosti, ultrapopularni krst ili reč 'love'. Naravno, najbolje je da se ogrlice ne poklapaju u dužini kako bi svaki privezak došao do izražaja. Što se tiče kružnog priveska, najčešće se mogu pronaći oni koji podsećaju na paricu, ali i ovi sa kratkim porukicama. Za najduži lanac se možete odlučiti za neki manji medaljon.
Pokušajte da motivi na ogrlicama budu takvi da kada se nađu na jednom mestu čine celinu. Na ogrlicama sa slike središnji motiv jeste strelica pa se tako kao privezak na najdužoj može videti vrh strele. Mi to nismo pronašle pa smo se odlučile za jedan veći list. Kada birate lančić izaberite što tanji. Možete se odlučiti za dve vrste. Mi smo slike ove dve vrste preuzele sa Repromaterijala za izradu nakita i modnih detalja.
Na kraju biće vam potrebno nekoliko alkica i kopči, ali kada izračunate videćete da uz malo veštije prstiće i uz malo para dobijate nekoliko veoma modernih ogrlica koje inače mogu poprilično da koštaju. Ne zaboravite da će te uz sve biti i ponosne što nosite nešto što je vaših ruku delo. 


1 comment:

  1. Meni se baaas svidjaju:)

    http://tinkerbelloflaka.blogspot.com/

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly