Jan 24, 2014

Lizi Fortunato - inspirativno bogatstvo detalja

Lizi Fortunato je brend sestara Elizabet i Katrin Fortuanato sa sedištem u Njujorku. Iako naziv brenda upućuje samo na jednu od njih, ove bliznakinje zajedno rade na stvaranju upečatljivog nakita koji se lako i dugo pamti. Vole da koriste indijske motive, egzotične materijale (poput školjki sakpljanih na plažama Kostarike) i da ih pakuju u takozvane stejtment komade koji u izgled urbane devojke unose nešto što bi se moglo nazvati boho momentom.


Ono što svaki autor može naučiti iz primera ovih dveju sestara koje rade zajedno je da je dizajner sam sebi najbolja reklama. Ono što nećete nositi vi, sigurno neće nositi ni vaši kupci. Potražite ih na internetu, gotovo je nemoguće pronaći njihovu sliku na kojoj oko vrata nemaju baš svoj komad nakita. Njihov nakit čak i ne zahteva neku posebnu reklamu, one se već nalaze u samom vrhu, a njihov rad se našao na naslovnicama Voga, Njujork Tajmsa, Harper Bazara i više puta je nagrađivan od strane prestižnih svetskih modnih udruženja.


















Kolekcije sa potpisom Lizi Fortunatno uvek nose specifične nazive koji jasno upućuju na ideju dizajnerskog tima da spoji gotovo nepomirljive suprotnosti. Rebeles In Paradise, The Working Uniform, First Hot Summer Night su samo neki od njih i ono što je očigledno je da vas odmah privlače da zavirite u kolekciju. Još jedna 'caka' koju možete ukrasti. Svaka kolekcija iako pod jedinstvenim nazivom, u sebi sadrži nekoliko celina od kojih svaka ima svoju priču koja upućuje na tip žene kojoj je namenjena. Tako kolekcija za jesen 2013, pod nazivom The Working Uniform ima tri celine Opulent Armor, The New Uniform i The Wild Ones.


















Oblike i forme pronalaze u starim tradicijama i kulturama čime nakit postaje nešto više od pukog ukrasa. Rado koriste geometrijske oblike ublažavajući njihovu oštru formu spajajanjem u blage mozaične celine. Ogrlice su bogate kombinacije različitih materijala, od lanaca, isprepletanog kanapa i konca, do krupnih perlica, bisera, kristala i drugog dragog i poludragog kamenja.Njihovi komadi nakita deluju bogato, detaljno, gotovo masivno, međutim na telu postaju suptilni, upečatljivi ali ne opterećujući, lako se stapajući u ostatak odevne kombinacije.


















Kolekcija za proleće 2014 bogata je kristalima u neutralnim ali i nežnim, upečatljivim bojama. Ovog puta inspiraciju su pronašle u japanskoj kulturu i ova prolaćna kolekcija se slobodno može svrstati u kategoriju najglamuroznije, najbogatije i najsjajnije njihove kolekcije. Krhka ženstvenost se više nego ikad uvukla u LF nakit. Kod minđuša poveremeno uvode zanimljivu asimetričnost, tj. određenu razliku između leve i desne minđuše, dok ogrlice ostaju prepoznatljivo masivne. Kristali se definitivno mogu posmatrati kao potencijalni hit nadolazećeg perioda, pa ne čudi što su im se privolele i sestre Fortunato.

















No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly