Nov 2, 2012

IRENA VUČINIĆ - ŽENSTVENO, A MOĆNO

Irena Vučinić je dizajnerka nakita iz Hrvatske. Njene nesvakidašnje ogrlice i mindjuše privukle su našu pažnju, a onda smo otkrile kako tu ima i sjajnog prstenja,broševa, i ukrasa za kosu… Krhku ženstvenost i neverovatnu snagu žene ujedinila je kroz nakit. Naizgled lako, spojila je pomalo zaboravljenu romantiku i popularne trendove. Tekstil, poludrago kamenje i plemeniti metali savršena su kombinacija za predstavljanje jedinstvene ženske prirode - izuzetno komplikovane i neprocenjivo lepe. Pastelne komade možete posmatrati dugo dok vam se pogled ne izgubi u romantici, pa ne čudi što su se mnoge mlade na svojim venčanjima odlučile za ovaj jedinstveni nakit. Tu su i tamniji modeli kao deo kolekcije za aktuelnu sezonu. Možda nisu tako romantični ali su podjednako ženstveni i elegantni. Gledate ih i želite ih sve. Nismo mogle da se otmemo utisku da je Irena umetnica koja razume ženu; razume da živimo u brzom svetu u kome lepe stvari ne zauzimaju pravo mesto. Zato ih ona stavlja na najlepše i najistaknutije mesto na svetu - oko ženskog vrata, i uopšte na žensko telo. 

Jedva smo dočekale da sa njom napravimo jedan kratak intervju za Get Sparkly. Pročitajte a zatim uživajte u njenom nakitu i ne zaboravite da ženstvenost nikad ne izlazi iz mode.

THE INTERVIEW WITH THE CROATIAN JEWELRY DESIGNER IRENA VUČINIĆ. I'M SORRY BUT THE INTERVIEW IS IN SERBIAN. ENJOY IN THE PICTURES OF HER JEWELRY.


Irena Vučinić

Ova mlada dama diplomirala je dizajn i projektovanje odeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.
Oduvijek su mi modni dodaci i dizajniranje sitnijih komada bili privlačniji od same odjeće. Iideja o nakitu se stalno provlačila sve dok o njoj nisam počela razmišljati kao o svom poslu. I počelo je sasvim slučajno, nakon što sam za kolegu izradila mini kolekciju za Fashion Week koja je dobila odlične kritike, zaredale su se brojne ponude i narudžbe.”


Medju materijalom koji koristi dominira tkanina, i to svila, pamuk i cipka, ali rado ih kombinuje sa metalnim elementima, kristalima, poludragim kamenjemi staklenim perlicama.
Volim mekane materijale koji se lako oblikuju i koje mogu kombinirati s puno elemenata.U novoj kolekciji za jesen/ zimu 2012/2013 koristila sam dosta pamučnog konopca koji mi je trenutno zanimljiv kao materijal. Iako kao zaseban element možda neugledan, u kombinaciji sa sitnim kristalićma i staklenim kamenjem djeluje raskošno.


Za njen licni stil bitni su modni dodaci – torbice i nakit kojima upotpuni svaku odevnu kombinaciju. Od nakita najvise voli velike i raskosne ogrlice. Za Zagrepcanke smatra da jako vole modu I prate svetske trendove.
Ima tu i dosta uniformiranosti ali iz sezone u sezonu sve više se na ulicama mogu vidjeti brojne zanimljive i hrabre kombinacije izvan streotipa i modnih trendova. Mislim da je popularnost domaćih modnih i streetstyle blogova najbolji pokazetelj da i u Zagrebu ima hvale vrijednih modnih znalaca.

Za jesen Irena preporučuje upecatljive komade kao dopunu jedostavnom stajlingu - statement ogrlice različitih motiva i materijala, raskošne mindjuše kao komad sam za sebe i prstenje zivih boja i neobičnih oblika. Njen nakit, kako aktuelne modele tako komade po individualnoj zelji, mogu naruciti I devojke iz Srbije. E-mail adresa je irenavucinic@gmail.com a fb stranica Irena Vucinic Art Jewelry.



































A VI UČESTVUJTE U NAŠEM GIVEAWAY-U








10 comments:

Follow Us @get_sparkly