Nov 12, 2012

Greg Lynn for Atelier Swarovski

Američki arhitekta Greg Lin poznat je po svom jedinstvenom i inovativnom pristupu dizajnu zahvaljujući kome je ostvario saradnju sa mnogom kompanijama među kojima je i Svarovski.Građevine koje Lin predstavlja su uzbudljive i provokativne. On u svom radu uspešno primenjuje savremenu tehnologiju, modernu umetnost i estetiku naučne fantastike. Oslanjajući se na programe koje se inače koriste u filmskoj i avio industriji uvodi nove forme u arhitekturi a od danas i u svetu nakita.
Greg Lin za Svarovski predstavlja kolekciju trodimenzionalnog nakita inspirisanog kontrastom između posebne vrste školjki poznatih pod nazivom 'sand dollar' i takozvanog morskog stakla koje se može naći na plažama širom sveta i koje predstavlja prirodno matirano staklo. 
Od materijala koriste se zlato, mesing, koža a sve je, naravno začinjeno Svarovski kristalima. Komadi nakita rađeni su tako da savršeno odgovaraju onome koji ih nosi, uz blage futurističke forme prepoznatljive za Lina i uz jedinstven izgled koji ih čini izuzetno uzbudljivim modnim detaljem. 
S obzirom da je inspirisana prirodom kolekcija je obojena belom, crnom i bojom mente sa detaljima u boji zlata. Manji i veći kristali u različitim bojama upotpunjavaju prstenje, narukvice i ogrlice značajnom dozom elegancije. 
Ova kolekcija daje Svarovski kompaniji jedan novi sjaj i orjentiše ih ka budućnosti, inovacijama i modernoj umetnosti. 
























Slike preuzete sa http://www.atelierswarovski.com


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly