Nov 14, 2012

Be My RockStar

Za prvi u nizu postova namenjenih muškom nakitu izabrale smo narukvice. Međutim, to nisu bilo koje već narukvice koje su izrađene od kože ili barem sadrže neki takav detalj. Kada se pomene koža najčešće se misli na kožnu površinu od nekih 10ak centimetara širine obavijenu oko zgloba koja može imati i pločicu od metala. Na jednoj takvoj, manjoj ili većoj, može biti ugraviran tekst ili svega nekoliko reči. Umesto pločice može biti pričvršćen neki metalni detalj poput simbola večnosti, potkovice, strele, mada ovakvi detalji se obično povezuju tanjom kožicom u dva sloja. Takođe, takve trakice od kože mogu biti različite boje povezane u zadnjem delu narukvice ili isprepletane u zanimljiv dezen. I u tom slučaju mogu biti dodati detalji od drugih materijala. Ti detalji mogu biti povezani sa tradicionalnim značenjem boje ili simobla. 
Muški nakit je iz različitih razloga nepopularan. Barem na Balkanu. Teško je ubediti muškarce da sem dizelaške kajle i vojničkog prstenja postoji i mnogo primamljiviji i originalniji nakit koji nikako neće poljuljati tu njihovu tako voljenu muževnost. Kožne narukvice se stoga mogu definitivno posmatrati kao komad nakita koji daje snagu, moć i samopouzdanje. Kao pravi rok momenat učiniće da svaki outfit deluje mnogo modernije i manje balkanski. Naravno, to opet ne znači da se odriču svoje kulture zarad mode i prihvatanja drevnog keltskog simbola. 
Kožna narukvica je mnogo više od običnog asesoara. To je način komunikacije. Detalj ili slovo na njoj može odati barem delić karaktera muškarca koji je nosi. Ako detalja nema, opet to govori o njemu kao nekome ko je naklonjeniji minimalizmu i ko ne voli suvišne detalje, ako se nalaze simbol večnosti, datum ili inicijali možda je obećan nekome, ako su ispisani stihovi možda voli poeziju ili možete otkriti naziv njegove omiljene pesme... Sve to i još mnogo toga. Tu, oko zgloba...
Praznici stižu, daruju se pokloni, zašto narukvica od kože ne bi bila iznenađenje u kutiji?





































8 comments:

  1. Sjajan post i narukvice su WOW! Moj favorit je ova sa zvezdicama, sad samo treba naci frajera kome bi stajala kao salivena :-))))!

    ReplyDelete
  2. odlicna je fora ! :)

    Svidja mi se ;)

    RUNWAY JUICE

    XXX

    ReplyDelete
  3. I am more sceptical when it comes to men accessories but some of them are pretty cool!

    http://so-st-yle.com

    ReplyDelete
  4. I'm a big fan of men accessories!

    ReplyDelete
  5. izvrstan post! najdrazi dio mi je "toliko voljenu muzevnost :D"
    bravo curke!
    ;)
    http://cherryblossomtime.com/2012/11/27/giveaway-la-petite-mignonne/

    ReplyDelete
  6. Gde mogu da kupim ovakve narukvice ili bilo koji muski accessories u Srbiji? Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://sparklyget.blogspot.com/2013/09/nakit-za-nase-velike-decake.html :)

      Delete

Follow Us @get_sparkly