Oct 26, 2018

KAKO NAPRAVITI NAKIT ZA LUTKE?

Najdražim Barbikama i drugim lutkama iz detinjstva se prave čitave kućice, presvlače se u raznorazne haljine i sve što već ide uz to, pa kako onda da izostanu aksesoari? Evo kako da im napravite različite komade nakita, uz dečiju pomoć ili sami, kao iznenađenje nekoj posebnoj devojčici.


Pretpostavljamo da će vam ovaj posao leći samo ako ste po prirodi naklonjeni ručnom radu, mirne ruke i imate puno strpljenja. Kao i kreiranje bilo koje druge minijature, i ovako maleni komadi nakita, iako jednostavni, tražiće od vas malo vremena, živaca i veštine. Iako se određene ogrlice, narukvice, prstenje i minđuše mogu naručiti i sa kineskih sajtova, sigurno je da će detetu biti jako drago ako zna da ste se sami potrudili oko ovoga.

Pravljenje ovog nakita može biti dobra ideja za provođenje kvalitetnog vremena sa malo starijim mališanom, koje ima dovoljno strpljenja i koje vam može čak i pomoći. OVDE je tekst na temu kako praviti nakit sa decom, a OVDE kako birati nakit za decu. Možda ćete čak želeti da napravite nakit u paru za dragu devojčicu i njenu omiljenu lutku? U svakom slučaju, evo tutorijala.

Osnovna stvar su lančići, sa manjim ili većim alkama, kao i klešta za odvajanje i spajanje istih. Odmerite koja je dužina potrebna za lutkin vrat ili zglob ruke. U zavisnosti od toga koliko je alka velika može biti iskorišćena kao prsten, narukvica (cuff bracelet) ili čak čoker za Barbiku. Tu su i cirkončići različitih boja, veoma sitni privesci itd. Kao i kod pravljenja nakita za malo veće, sve umnogome zavisi od vaše kreativnosti. Evo nekih video tutorijala koji bi vam mogli biti inspirativni, a vi javite imate li neke svoje cake za ovakav tip izazova. 






[full_width]

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly