May 9, 2018

TOP 3 ESSENCE PROIZVODA (TRENUTNO)

Jedan od razloga zašto je brend Essence privlačio moju pažnju od prvog mog susreta sa njim je činjenica da su njihove kampanje i njihova pakovanja veoma girly i nekako bez obzira na godine i moj tomboy karakter vrlo lako probude devojčicu u meni. Kao i kod svakog brenda i oni imaju svoje dobre i loše momente, ali im se ne može osporiti da prilično dobro drže korak sa aktuelnim make up trendovima i to po veoma pristupačnim cenama. 



Po prvi put su mi direktno iz ovog brenda stigli odabrani proizvodi za proleće 2018. i neki od njih konstantno drže moju pažnju već neko vreme, zbog čega sam ih uvrstila u svoje favorite na prvo korišćenje. 

1. Metal Shock Nail Powder & Sealing Top Coat

O prahu za metalik izgled noktiju slušamo prilično dugo i uglavnom sam uvek bila na korak da ga naručim sa kineskih sajtova ali sam ipak odustajala vođena time da će vreme tog trenda ubzro proći. Priznajem da na žurku stižem malo kasno ali avaj...

Sam prah je u najmanju ruku jedan divan, šljašteći haos koji ćete imati svuda od prstiju do sinusa, ali ćete toliko voleti svoje nokte da vam to neće ni biti bitno. Preporuka je da nanesete providan lak i da zatim utrljate prah. Nadam se da ste i sami svesni da taj prvi sloj ne mora da bude providan, ja sam koristila mlečno beli lak i radi bez greške. Najteže je međutim pronaći pravi trenutak kada je lak dovoljno suv, a opet dovoljno lepljiv za nanošenje praha, u suprotnom možete pomeriti prvi sloj ili se prah neće lepiti ili se neće utljati ravnomerno. Probajte 2-3 puta i uhvatićete caku. Probala sam aplikatorom /jer sam videla na internetima/ i nije mi se dopao finiš, dok sam pri utljavanju prstom /što i preporućuje proizvođač/ dobijala finu, zaglađenu, metalik povšinu nokta na kojoj već tada imate određeni odraz. 

Sa Metal Shock nadlakom sam se najpre malo mučila, jer sam ga stavljala u debelom sloju na nedovoljno 'zasušen' lak/prah pa se sušio vrlo ružno, naboreno, da to tako kažem. Međutim, kada sam sačekala malo/duže/ i tek onda premazala nadlak zaista jesam dobila jedan dodatni sjaj, dok su sitne čestice praha izgledale sjedinjeno i umesto šljokičastog dobila sam izgled folije. 

Ovo je zaista proizvod sa kojim sam se najviše igrala poslednjih dana i zbog toga je već u startu ušao u mojih top 3 nova Essence proizvoda.


2. Soft Contouring Lip Paint 02

Da li je moguće voleti neki proizvod a ne posedovati ga? Verujte mi moguće je, iako se osećam pomalo bez veze što uopšte pišem o nečemu što trenutno nemam u svojim rukama. Ova olovka je bila u mojim rukama nekih 4-5 dana i bukvalno od trenutka kada sam je probala ona je bila moj izbor pri svakom precrtavanju usana tih dana. 

Na žalost, negde joj se izgubio trag ali je definitivno prva stvar koju ću kupiti pri susretu sa Essence štandom. 

Ova nijansa 11 sucker for gray je nešto najbliže što sam pronašla jednoj od svojih najdražih olovaka za usne, u koju se i dan danas kunem, Satin Mauve, takođe od ovog brenda. Satin Mauve je bila olovka koju nikada nisam ni koristila samo kao olovku već uglavnom umesto mat karmina, jer ih tom trenutku nije toliko bilo na našem tržištu. Sucker for gray je nešto slično, balans braon i ljubičaste sa finim hladnim tonom, idealna za oivičavanje ili precrtavanje usana. Čini mi se da ova olovka nije tako suva kao neke njihove 'obične' olovke tako da fino klizi i zaista je lagana za crtanje oko ivice usana. 


3. Prismatic Hololighter Stick

10 be unique be unicorn

Razgovarajmo najpre o mirisu ovog hajlajter stika. Da li se iko seća možda Avon ili Orflejm providnog sjaja za usne, možda jednog od prvih, u providnoj tubici 'na stiskanje' i teget zatvaračem? E meni ovaj stik miriše baš tako, a ja se nekako uvek posebno vežem za proizvode koji mirišu kao nešto što sam volela. 

Proizvod je na dodir jako fin, baršunast, mekan, kremast. Ostavlja lep metalik plavičasti sjaj, sa veoma sitnim takođe plavim šljokicama. Plavo u hajlajteru može zvučasti pomalo zastrašujuće, ali u ovom slučaju nije. Proizvod se lepo blenda i sjedinjuje sa kožom i hvata svetlost na jedan, da to tako kažem, prirodan način. Sa njim nećete odmah dobiti onaj instagramski zaslepljujući efekat, ali je nadogradiv do onog nivoa koji želite. S obzirom da se radi o plavom, ledenom hajlajteru pogodan je za devojke svetlijeg tena. Takođe, kao kremasti proizvod odličan je kao osnova za praškaste hajlajtere. E, taj spoj zaista želite da vidite!



Da li ste probale neki od ovih proizvoda i koji je vaš favorit?

1 comment:

  1. Beautiful post, dear! I like your blog.
    Would you like a follow for follow both on Blogger and Instagram?
    Tell me in the comments on my blog!

    My blog: https://colourfulmadness.blogspot.com/
    My Instagram: @feimiel

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly