May 15, 2018

3 OMILJENA TANJIRIĆA ZA ČUVANJE SITNOG NAKITA

Jedan od najdražih načina čuvanja sitnijeg nakita, na prvom mestu prstenja, su svakako tanjirići za nakit. Osim što mogu biti odličan dekorativni detalj, vrlo su praktični jer vam je nakit koji češće nosite bukvalno na dohvat ruke i ne morate da ga tražite po kutijama, fiokama i drugim mestima na kojima se inače čuva nakit. Ovi tanjirići izgledom ne odskaču mnogo od običnih tanjirića za torte ili tacne, ali su često ukrašeni simpatičnim citatima ili detaljima koji ih razlikuju od njihovih srodnika predviđenih za poslastice. Ipak, ništa vas ne sprečava da stare tacne pretvorite u prostor za čuvanje nakita i da ih tako sačuvate od bacanja. Baš takva je jedna od posudica za nakit, koju ja obožavam. 




1. Gamiss metalni tanjirić

Ako ste ikada kupili nešto jer ste videli na Instagramu, onda možete zamisliti kako je meni jer baš tako se ja osećam svaki put kada listam Pinterest. Želim sve. Tako sam lutajući sajtom Gamiss, a u želji da kao i većina blogera pronađem neki komad odeće, ipak pronašla nešto što sam u više navrata videla na Pinterestu. Zlatni tanjirić, koji me u početku odbijao jer me podseća na nešto što se viđa u doktorskim ordinacijama. Kada sam ga konačno poručila i kada je stigao, nisam se pokajala. Radi se o tanjriću S veličine, koja meni više liči kao nešto za nakit, dok mi onaj u M veličini ipak izgleda kao mini poslužavnik ili nešto iz čega se jede. Nema metalnog mirisa i ja sam bila iznenađena težinom tacne, pa nemate utisak da se radi o kineskom ili jeftinom proizvodu. U nju staje dosta nakita, od onih manjih do onih srednjih i većih, pa je bez sumnje ovo jedna od mojih najdražih Gamiss kupovina. 

Shop it here: GAMISS


2. Studio Glina tacna

O Studio Glina tacni ste već čitali na blogu ali ona je od tada do sada apsolutno mesto na kome boravi svo moje prstenje.  Tacna je od porcelana, ali je prilično otporna na lupanje i kotrljanje nakita. Kod mene je sigurno nekih 5-6 meseci i nema aposlutno nijedne ogrebotine, a zlatne ivice su i dalje intenzivne kao i na početku. Divan je dekorativni detalj i u nju staje dosta prstenja pa nema sumnje da je ovo dobra investicija.

Shop it here: STUDIO GLINA


3. Random

Ova, sada tacna, za čuvanje nakita, je zapravo piksla koja nikada nije korišćena u toj funkciji a prilično je stara i svakako se može reći da ima i sentimentalnu vrednost. Radi se o staklenoj tacni /nazovimo je tako/ u mlečno beloj boji koja je urađena u obliku školjke. Ono što mi se posebno dopalo je da nema 'zareze' za cigarete tako da na prvi pogled čak i ne biste rekli da je to njena namena. Čitavog mog života ona je služila za čuvanje dugmadi i ostalih sitnica iz kuće, pa je sa rađanjem bloga i gomilanjem nakita bilo i više nego očekivano da će u nekom trenutku biti zadužena za čuvanje nakita. Ne ograničavajte predmete u kući na jednu fuknkciju, ukoliko smatrate da njihov dizajn to dozvoljava možete ih koristiti za čuvanje, držanje, kačenje nakita. Najbitnije je da najpre proverite da njihove ivice, boja ili miris neće uticati na kvalitet samog nakita. A sve ostalo je stvar vaše mašte. 



Kako vi čuvate sitan nakit i da li ste ljubitelj tacni za čuvanje nakit?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly