May 8, 2018

4 RAZLIČITA NAČINA UPOTREBE CAUDALIE GROŽĐANE VODE

Iako mi je pojam termalne vode bio dobro poznat, grožđana voda, ma koliko zvučala poznato, ipak nije bila proizvod sa kojim sam se srela ranije. S druge strane Caudalie se već neko vreme nalazio na listi proizvoda koje želim da probam. Igrom slučaja i zahvaljujući sjajnom Naissus Blogger Fair-u ova dva su spojena u jedno i u moje ruke je došla Caudalie grožđana voda, u pratnji simpatične kreme za ruke. 



Retko kada se upuštam u kupovinu proizvoda ako prethodno ne iščitam recenzije na blogovima kojima verujem, ali zato retko čitam recenzije ukoliko imam u planu pisanje sopstvene recenzije nekog proizvoda. Ipak, sa ovim proizvodom sam jednostavno morala da se najpre informišem. Ovo je 100% organski proizvod namenjen osvežavanju, hidrataciji i toniranju kože, pa bismo ukratko mogli da je nazovemo i manje pompezno tonikom u spreju. Preporuka je da se na detaljno očišćenu kožu lica nanosi uveče i ujutru, ali ako se upustite u istraživanje jasno je da je moguće proširiti njegovu namenu u nekoliko pravaca. Rešila sam da isprobam što više načina upotrebe ovog zaista zanimljivog proizvoda.

1. Ujutru 

Caudalie grožđanu vodu sam nanosila ujutru posle čišćenja lica, umesto tonika. Osim što je dodatno hidrirao kožu lica, ovaj sprej je zadržavao prirodnu elastičnost kože čime je ona ostajala sveža u toku dana. Sprej sam nanosila u 2 ili 3 poteza jer mi se činilo da je sve više od toga previše. Koža upija proizvod prilično brzo ali sam se trudila da ne držim bocu previše blizu jer se onda previše vode fokusira na manju regiju i potrebno je malo više vremena za upijanje na tom mestu.

2. Uvek kada se javi potreba za dodatnom hidratacijom

Kada je u pitanju moja koža lica tokom zimskog perioda je nešto suvlja tako da je osvežavanje tokom dana itekako bilo potrebno. Vrlo često je ta suvoća izražena kroz zatezanje u pojedinim delovima lica, pogotovo na obrazima, a posle ovog spreja taj osećaj odmah nestaje, koža se umiruje i opušta, izgleda svežije i lepše. Ipak, jedno ovakvo osvežavanje tokom dana je sasvim dovoljno. Za večernju rutinu su bil zaduženi neki drugi proizvodi tako da je Caudalie grožđana voda bila dnevno osveženje u kome sam istinski uživala. Kao pravi grčki bogovi.


3. Pre šminkanja

Ukratko ovo je do nedavno bio moj omiljeni način upotrebe ovog spreja i neko vreme sam ga koristila isključivo u ovu svrhu (poslednjih mesec dana sam promenila svoju rutinu, tako da sprej upotrebljavam isključivo ujutru, posle umivanja). Pre nego krenem sa nanošenjem šminke najpre očistim lice i naprskam sprej i sačekam 10-ak minuta da ga koža lepo upije i bude sasvim suva. Mislim da mi šminka nikada nije bila tako flawless i apsolutno sam sigurna da nijedan prajmer nije činio da puder 'legne' tako lepo. Čak i deo ispod oka igleda fino i glatko, a uvlačenje svih make up slojeva u sitne borice je gotovo neprimetno.

4. Posle šminkanja

Negde sam pročitala da ovu vodu možete koristiti i posle šminkanja, kako bi se sve lepo sjedinilo a finiš bio što prirodniji. Meni se, međutim, ne dopada efekat koji dobijam i imam osećaj svraba i težine i blagog zatezanja prilikom sušenja spreja. U prvom trenutku izgleda kao da se sprej zadržava na površini a zatim se polako suši a šminka je, barem u mom slučaju, bila na pečate a lice je izgledalo prljavo. Što se mene tiče, zadržavam svoje pravo da Caudalie grožđanu vodu obožavam kao prvi korak u nanošenju šminke. 


Krema za ruke i nokte

Kada su u pitanju kreme za ruke jednu stvar moram da priznam - miris je i prečesto presudan. I iako lično nisam ljubitelj citusnih mirisa kod ove kreme mi se posebno dopao baš takav miris koji je jednostavno sam po sebi osvežavajući. Krema je srednje gustine i za razliku od većine krema za ruke nije ni malo masna. U prvom trenutku imate fin osećaj hidratacije, ali se krema upija jako brzo i ostavlja osećaj glatke, baršunaste kože. Miris se zadržava određeno vreme i postepeno slabi tako da i ne primetite da ga nema više. Takav je slučaj i sa efektom, pa bih jedan ovakav proizvod preporučila da imate recimo u torbi za slučaj da vam je u nekom trenutku potrebno malo dodatne hidratacije, ali bez masnih ruku. Takođe, s obzirom da se ne radi o 'jačoj' kremi za ruke mislim da je odlična za toplije ili prelazne periode godine i to onima čija koža nije sklona preteranom isušivanju i pucanju. Meni, lično, se itekako dopala pre svega zbog mirisa i laganog osećaja na rukama.

***

Cena Caudalie grožđane vode za bocu od 75ml iznosi 683 dinara (Lily Shop), a 200ml je 1.185 dinara (Apoteka Lora), dok je ova krema u pakovanju od 75ml 1.559 dinara. S obzirom da me je grožđana voda oduševila već pri prvom susretu i jako mi se dopada efekat koji ima apsolutno sam sigurna da ću ga kupiti ponovo i da će određeno vreme biti deo moje rutine sminkanja, ali i buđenja. S druge strane, da li je zaista razumno dati ovaj novac za ovu kremu za ruke i nokte? Njen dugoročni efekat bi morao da bude mnogo spektakularniji da bih joj rekla 'da'.

Da li ste probali Caudalie grožđanu vodu? Kako je vi upotrebljavate i da li vam se dopada?

1 comment:

  1. Divan post
    Pratim te,ako zelis mozes mi uzvratiti,mnnogo bi mi znacilo jer sam nova ovdje
    https://makeyourfashionchoice.blogspot.ba/

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly