Feb 16, 2017

DRESSLILY OGRTAČ-MANTIL ZA PRVE PROLEĆNE DANE

Iako smo dugo razmišljale o kupovini sa kineskih sajtova nismo se upustile u tu avanturu dok nije došlo do saradnje sa Zaful sajtom. Ubrzo zatim prvi put smo se srele sa još jednim, po ponudi jako sličnim, sajtom Dresslily. Sa podjednako primamljivim cenama Dresslily se pokazao kao mesto na kome je teško odabrati samo par komada odeće ili nakita. Kada je paket, posle mesec dana puta stigao na našu adresu, bile smo i više nego iznenađene sadržajem.


Posto smo se uverile da su minđuše sa sajta slatke i veoma praktične, na red je došao ogrtač-mantil neobočcne oker braon boje. Ono sto je njegova apsolutna karakteristika koja se iznova vraćala na um je divan osećaj pod prstima svaki put kada dodirnete nežan materijal od koga je sašiven. Izgledom podseća na popularni velur, antilop ili prevrnutu kožu ali je očigledno da je reč o nekom drugom, meni nepoznatom, materijalu. Ipak, upravo ta njegova specifičnost mi se posebno dopala jer nije reč o mnoštvu sličnih ogrtača od vune koji podsećaju na ćebence i jako brzo pokazuju tragove nošenja.



Model je pomalo ozbiljan, pomalo elegantan ali jako nosiv i u dnevnoj i u večernjoj varijanti. Neće vas zagrejati to je sigurno, s obzirom da je veoma tanan, ali odličan je kada vam je potrebno da se ogrnete tokom prohladne prolećne večeri. Sigurno bih izbegla kišovite dane jer se na njemu primećuje i najmanja kap, i to ne izgleda lepo.

Nije preterano lak za održavanje posebno kada na red dodje peglanje. Tragove putovanja iz daleke Kine i pranja kada je stgao, peglala sam duže od sat išpo vremena. I to nije islo nimalo lako i uz fajtanje i neizbežnu krpu preko tkanine koja je veoma osetljiva. Uz to je peglanje sa naličja i neizbežno i preporučljivo ukoliko ne želite da oštetite tkaninu. Taj veliki i izluđujući minus praštam samo zato što obožavam kako ovaj ogrtač stoji uz bukvalno sve, štikle, ravnu obuću, suknjice, džins ali i zbog činjenice da ima džepove koje volim da vidim i imam na mantilima. Mogu ga zamisliti na sebi i tokom izlaska i tokom šetnje i na kafi sa prijateljicama.

Boja je jako popularna i istovremeno veoma neobična, specifična topla nijansa braon boje sa primesima okera. Kao osoba koja je zaljubljena u sve nijanse crne ovo je bio moj način da izađem iz sigurne zone a da ostanem blizu voljenih neutralnih tonova.

Ono sto je veoma zanimljivo da se nije gužvao na mestu vezivanja tokom, ipak, kraćeg nošenja, međutim ostaje mi da proverim kako će se ponašati tokom dužeg sedenja i nošenja . Za sada bih rekla da je ovo prilično dobra kupovina i da sam zadovoljna svojim izborom. Dodaću da veličina odgovara naznacčnoj S veličini iako bih ja lično više volela da su rukavi malo duži, ali je bitno da ramena savršeno odgovaraju (i iznenađuće ima naramenice, to nisam očekivala).

Ukoliko vam se dopao ovaj po mnogo čemu specifičan ogrtač-mantil možete ga pronaći OVDE i pridružiti se našem nestrpljivom iščekivanju proleća u zemljanim tonovima. Ako, ipak, braon nije vaša boja imate i odličnu alternativu u crnoj boji OVDE.




1 comment:

Follow Us @get_sparkly