Aug 17, 2016

OVO SIGURNO NISTE OČEKIVALI - FLEŠ TETOVAŽE ĆE U BUDUĆNOSTI SLUŽITI KAO INTERFEJS (VIDEO)

21. vek je definitivno vreme u kome ništa nije onako kako izgleda, pa tako ne čudi ni podatak da su fleš tetovaže iskorišćene kao osnova za kreiranje novih tehnologija. I to kakvih! Ukoliko ste priželjkivali sve one super tehnologije koje vas jednostavnim dodirom kože povezuju sa drugim ljudima ili sa kompjuterom, a koje smo dosada viđali smo u naučnofantastičnim filmovima, pripremite se jer fleš tetovaže će u budućnosti služiti upravo tome.

Mnoge kompanije koje se bave unapređivanjem novih tehologija sve više se bave i njihovim spajanjem sa postojećim estetskim i modnim momentima. Tim istraživača na Institutu za tehnološka istraživanja u Masačusetsu ubrzano radi na kreiranju fleš tetovaža pomoću kojih ćete moći da 'uđete' odnosno da radite na svom pametnom telefonu ili laptopu, koje će moći da služe kao displej (za početak one će prikazivati informacije o promeni tempterature tela ili raspoloženja) ili da šaljete podatke na druge uređaje. Zvuči kao budućnost.

Ono što je zanimljivo je da će se ove pametne tetovaže nanositi na apsolutno isti način kao i moderne fleš tetovaže, uz malo vode i lagani pritisak, a njihovo trajanje je otprilike jednako i klasičnim samolepljivim tetovažama - nekoliko dana. Ipak, ovaj projekat je još uvek u fazi razvoja i nije spreman za širu upotrebu. Ranijih godina sličnu ideju razvijale su i kompanije poput Nokie i Motorole, pa pametne tetovaže nisu potpuna novost u ovim krugovima. Međutim, ovo je prvi put da se se ova tehnologija spaja sa veoma popularnim trendom sa naglašenom estetskom stranom.

Pogledajte video i uverite se da je ova ideja toliko luda i zabavna da jednostavno mora da uspe!


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly