Sep 6, 2014

Street Style Banja Luka by Daša Gajić - jul i avgust

Leto je bilo, u najmanju ruku, varljivo. Kada nam je bilo sunca onda je bilo pretoplo, kada su dolazili oblaci onda je bilo nepojmljivo hladno a u međuvremenu smo se trudili da napravimo balans u odevnim kombinacijama koje će odoleti i jednom i drugom. Daša je upravo takvu atmosferu uhvatila na ulicama Banja Luke tokom jula i avgusta. S jedne strane stejtment ogrlice na laganim odevnim predmetima, s druge strane tu je jednostavniji nakit, ali u većim količinama uz malo slojevitiju odeću. I tako u krug, ali ipak originalnosti ne izostaje.





Boho komadi nakita nikako ne mogu da budu greška kada je u pitanju letnje ukrašavanje. I što je vaša odevna kombinacija jednostavnija to će je gipsy momenti učiniti lepšom, bajkovitjom, avanturističkom i hrabrom. Teško je uopšte govoriti o boho stilu a da se ne zamisli mnogo upečatljivog nakita, gomilanje koje naizgled nema pravila ali je jasno da prati određenu 'crvenu nit', određenu priču. Drugi osećaj koji će se javiti pri pogledu na ovakav nakit je osećaj slobode, pogotovo ako je ukrašen laganim percem. 
Iako mnoge devojke izbegavaju stejtment komade tokom letnjih dana i posebnu pažnju posvećuju neon narukvicama i tananim lančićima ipak ne treba sputavati svoju ljubav prema glomaznijim ogrlicama. Na kraju krajeva, ako tokom leta ne pokažete čime vlada vaša kutija sa nakitom, tokom zime, ispod slojava odeće u tome ćete biti još manje uspešni. 

Jedan od najdivnijih susreta je onaj u kome se sretnu nakit i umetnost. Upravo to je i glavni razlog zbog čega se ova ogrlica našla među našim favoritima. Osim što je na jednostavan privezak prenešen lik velike umetnice, to nije urađeno tek tako, već u formi crteža, karikature čime je ovom komadu nakita data nova dimenzija. 

Ili je na ulicama Banja Luke bilo više ogrlica ili su nam se one jednostavno više dopale, tek još jedan u nizu originalnih detalja jeste ova ruža. Vatreno crvena boja i neodoljiva želja da je pomirišete asociraće vas na ljubav, bukete i strast, a uz dobro kombinovanje sa drugim detaljima ova ruža je i efektan modni dodatak. 

Ne pokušavajte da svoj stil ograničite epitetom 'vintage' jer u mnogome možete izgubiti ono sopstveno u pokušaju da nešto iskopirate iz prošlosti. Vintage treba voleti i privoleti mu se uvek kada naiđete na prave komade iz prošlosti, njihove boje, motive, pa čak i oštećenja, sve je to ono što ih zaista čini onim što jesu. Prilagodite ih sebi, ne prilagođavajte se njima. 



Opet ogrlica... Apsolutno nismo imale potrebu da tražimo širu sliku jer smo od prvog pogleda ovu ogrlicu označile kao unisex komad. I zaista, davno je prošlo vreme kada je cveće bilo rezrvisano samo za dame, zašto bi onda ovaj privezak bio rezervisan samo za dečake. Drsko je zamišljamo uz malo čipke ispod i verujemo da zaista može biti deo potpuno neverovatnih kombinacija. 


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly