Feb 8, 2017

OTKRIĆE NEDELJE: PAPILLON 9

Ova bajka počinje čarobnim tirkiznim svetlom koje nas je primamilo u jedan ugao Etsy-ja. Našle smo se ispred izloga radnje koja svakog prolaznika vodi u poseban svet, bez zastajkivanja. Papillon 9 i nakit koji jedna Kanađanka stvara u toj radionici itekako su vredni teksta. O komadima koji blistaju. Bukvalno.


Glow-in-the-dark predmeti svakako su nešto oko čega se deca najviše oduševljavaju. Fluorescentna svetlost nepogrešivo izaziva dečje uzdahe oduševljenja, ali ako je ukombinovana sa izuzetno lepim nakitom od kvalitetnih materijala oduševljenje prelazi i na malo starije. Mannon Richard kreira minđuše, priveske i prstenje, povinujući se najpre Majci Prirodi, a onda i pravilima estetike. Cveće, leptiri, pera, pahulje, forme životinja, mesec i zvezde samo su neki od simbola koji preovladavaju u njenim radovima. Karakteristični su stakleni balončići u kojima ova umetnica čuva tanane svetleće podsetnike na lepotu. Gotovo svaki oblik i linija asociraju na neke šume prepune vilenjaka koje tek noću žive svoj pravi život. Među njenim radovima su i ear cuff i ear jacket minđuše, lančići za nožne članke, pa i obeleživači za knjige, tako specifični da se teško mogu naći na još nekom mestu.
Svetlost ne mora u svakom komadu biti tirkizna. Da bi komad nakita pokazao svu lepotu u noćnim časovima neophodno je "napuniti ga" na dnevnoj ili veštačkoj svetlosti. Kako Mannon kaže, broj takvih punjenja je neograničen. 
Što se nas tiče, neograničena je podrška za ovakve majstore svog posla. 

FACEBOOK: Papillon 9 
ETSY: Papillon 9

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly