Feb 3, 2017

INGRID SMOOTHING & MATTIFYING PRAJMER (recenzija)

Kada su u pitanju prajmeri vecina nas spada u jednu od dve kategorije, prva - probali smo jedan pa upali u krug stalne potrage za boljim, i druga - jednostavno nikada nismo probali nijedan jer je to samo dodatni (i cesto jako skup) korak u sminkanju. Prajmer brenda Ingrid Cosmetics spada u kategoriju pristupacnijih po pitanju cene , a po kvalitetu, pakovanju i efektu ne zaostaje za drugim, skupljim, brendovima.


Iskreno do pre nekoliko godina prajmeri i nisu bili 'big deal' i nadam se da necu biti usamljena kada kazem da sam posedovala jedan ali sam ga koristila pogresno jer nisam ni znala cemu sluzi. Zapravo, tada mi je doticna 'Avon dama' objasnila da je to proizvod koji se nanosi UMESTO pudera ali daje 'prirodan izgled i zagladjeno lice'. Sve u svemu proizvod sam vrlo brzo odbacila kao glupo bacen novac i tek mnogo kasnije naucila ponesto o njemu i uopste o prajmerima i shvatila da ovom proizvidu samo nikada nisam dala pravi sansu.
Na sajtu kozmetikaiparfemi.rs se u ponudi nalazi 3 prajmera brenda INGRID Cosmetics namenjenih razlicitim tipovima koze, a samim tim i sa razlicitim efektima. Zeleni, koji pored osnovne namene ima i funkciju korekcije crvenila, roze koji licu treba da obezbedi zdrav sjaj i providni, za koji sam se ja odlucila, a koji pored zagladjenog lica omogucava i njegovo matiranje.
Zasto sam odabrala Smoothing & Mattifying prajmer? Zato sto mi je providni gel delovao prakticno za pocetnicko istrazivanje i eksperimentisanje sa ovom vrstom proizvoda. Moje lice je takvo da mu korekcija boje nije potrebna iako priznajem da bi mu malo sjaja dobro doslo, no ipak sam isla na univerzalnu varijantu koja matira lice i zagladjuje pore.



Na staklenoj boci, koja odaje utisak luksuznog proizvoda, stoji natpis 'glatka matirajuca podloga' i to je ono sa cime bih se potpuno slozila. Sam proizvod je na dodir jako nezan i svilenkast, a definitivno bih dodala i epitet barsunast. Medjutim, ono sto je bitno je efekat koji ima. Ova baza matira lice. Instant. Odmah. Trenutno. Toga nisam bila svesna dok je nije isprobala drugarica koja ima masnu kozu. Njeno celo je bilo matirano gotovo istog trenutka kada je gel nanela na ovaj deo lica i to je istog momenta kod obe izazvalo uzdah odusevljenja.
Sto se tice prvog dela obecanja iz naziva Smoothing & Mattifying u testiranje sam se upustila iz perspektive nekog ko ima prilicno 'cisto' lice ali i sa stavom da baza obecava zagladjene, NE popunjene pore. Vecina devojaka verovatno u startu ocekuje previse od ovakvih proizvoda pa se onda i brzo razocaraju kada shvate da ne ispunjavaju ocekivanja i da lice nije instant fotosopirano.
 
Bazu nanosim blagim utapkavanjem na kriticne delove lica sa blago prosirenim porama na delu od nosa ka obrazima. Ono sto je meni bilo zanimljivo je da pise da bazu treba nanositi na VLAZNO lice. I zaista sam se uverila da je efekat vidljiviji kada je lice vlaznije, jer se onda zaista dobije zagladjeno lice, kao kada u fotosopu preko koze predjete alatkom blur. One najupornije pore ce i dalje biti primetne ali one sitnije nepravilnosti ce definitivno biti fino zagladjene i ublazene.
Po nanosenju bazu treba ostaviti na licu par minuta kako bi se sjedinila sa licem i tek onda nanositi puder. U suprotnom ce baza biti lepljiva i osecacete je pod svojim sminkom. Zato je najbolje da malo odmiruje i onda je skoro pa neprometna. Lice je nezno i svilenkasto na dodir.
 
Nanosenje tecnog pudera je lakse i ujednacenije, i ako ga nanosite sindjerom primeticete kako pokrivenost samog pudera dolazi do izrazaja na delovima na kojima imate bazu za koju se 'lepi' sminka. Blendanje je fino, bez fleka i isticanja suvih delova lica, s obzirom da imam utisak da je baza i dodatno zadrzala hidratantnost vlaznog lica na koje je nanesena.

Sminku nisam nosila duze od par sati tako da nisam stekla neko izrazeno misljenje o uticaju na dugotrajnost pudera.

Krajnji zakljucak da sam zaista zadovoljna ovim prajmerom koji je na mom, inace nezahtevnom, licu imao efekat koji sam ocekivala. Brzo matiranje i blago popunjene pore i zagladjeno lice, a kasnije nisam imala nikakvih problema sa zatvorenim porama ili bubuljicama. Nemojte ocekivati fotosop efekat, jer ovaj proizvod to i ne obecava, ali svakako cete za ovu cenu dobiti itekako kvalitetan proizvod. Veliki znak svidjanja i velika preporuka onima koji su u nedoumici da li dodati ovaj korak u svoje sminkanje. Vredi ponekad izaci iz rutine, zar ne?

No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly