Feb 18, 2017

KAKO DA SA MALO PARA DOBIJETE NAJVIŠE OD NAKITA?

Imate li ponekad osećaj da na svako malo kupujete nakit, a ipak nemate odgovarajuću ogrlicu, minđuše ili prsten kada krenete na žurku, venčanje, poslovni sastanak ili u šetnju sa drugaricama? Evo kako da ne potrošite puno, a da uvek imate zgodan aksesoar.




1. Kupujte pametno. To znači da bi uglavnom trebalo da nabavljate kvalitetne i vanvremenske komade nakita. Birajte nešto što će dugo trajati, uvek je u trendu i može se nositi u najrazličitijim prilikama. Iako bi u kutiji za nakit trebalo da ima mesta i za jarke boje i neobične forme, svedeniji komadi nakita su po pravilu najpogodniji, gde god da krenete.

2. Mnogi će se pre odlučiti za zlato i/ili srebro u odnosu na bižuteriju, baš zbog toga što su takvi komadi nakita trajniji i lakše se kombinuju. Saznajte kako da prepoznate pravo zlato i pravo srebro.

3. Iako smo sve mi nekada brzoplete u šopingu, istina je da možemo uštedeti ako se vodimo pravilom "tri put meri jednom seci". Nemojte da pazarite premalo prstenje ili preširoke narukvice - pre kupovine izmerite prečnik prstena i veličinu narukvice.

4. Ukoliko ste se ipak pokajale posle kupovine, naučite kako da srebrnom folijom promenite izgled nakita i kako da olabavite prejake klipse na minđušama - sve na OVOM mestu.

5. Ako ste već značajnu sumu potrošile na određene komade nakita trebalo bi da ih čuvate i iskoristite "za sve pare". Pročitajte naše tekstove o odlaganju i čišćenju bižuterije, kao i o održavanju satova.

6. Tanki lančići su izuzetno nosivi, samostalno ili u slojevima. Ipak, u opasnosti su da se pokidaju ako su u gužvi. Evo kako da raspetljate ogrlice u 4 koraka.

7. Platite papreno minđuše i prstenje, a onda ih izgubite? Saznajte kako da vam uvek budu pri ruci i da ne zalutaju tokom putovanja. Možete i da napravite poseban stalak za nakit ili kutiju za njih.

8. Ne gomilajte nakit, već nosite jedan komad na više načina.

9. Zanimljivo je da nakit, čak i kada jednom izgubi originalnu svrhu, i dalje može učiniti da više novca ostane u vašem džepu. Uz pomoć nakita koji više ne nosite osvežite staru odeću i napravite novogodišnje ukrase. Biće vam od pomoći i ako želite da redizajnirate ukosnice, trake za kosu, torbe, i ramove za slike.


1 comment:

  1. Ja sam jedna od onih koja i kupuje i pravi nakit i nekako, nikad mi nije dosta nakita, uvek pravim razne kombinacije, i buduci da se izmedju ostalog i time bavim, puno puta param neke ogrlice da bih napravila nesto sasvim novo. :)

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly