Aug 26, 2016

ANKLET - MIKRO TREND KOJI DŽENIFER LOPEZ NOSI SAVRŠENO

Leto 2016. nam je donelo nekoliko trendova koje ne bismo u potpunosti mogli da nazovemo novitetima. Nije ni nikakva novost da je moda 90-ih ponovo apsolutno aktuelna i da je svoj puni domašaj dostigla upravo na polju nakita. Pored chokera i super popularnih narukvica sa slovima ovog leta su iz senke vladale i simpatične narukvice oko nožnog zgloba. Da li ste ih primetili? Ne? Pogledajte ponovo!


Pored onih jasnih i glasnih trendova koje ne možete da zaobiđete i da hoćete postoje i takozvani mikro trendovi koji postoje negde u senci, pojavljuju se tu i tamo i onda odjednom shvatite da su zapravo svuda. Takav trend za leto 2016. je anklet ili narukvica koja se nosi oko članka. 

Od prolećnih kolekcija brendova Kelvin Klajn i Kloe do modela Behati Prinsilu i Lili Oldridž ove slatke narukvice su odličan način da se začini ma koja dnevna odevna kombinacija. Nenametljivo a efektno, a takvi trendovi su najslađi, zar ne? Posebnu poslasticu čine one u tanjoj varijanti koje su suptilne i pogodne za dodatno 'umnožavanje' odnosno kombinovanje i uslojavanje. 

Ukoliko ste perfekcionista koji voli da zna i poštuje pravila možda ćete se zapitati da li nositi anklet na levoj ili desnoj nozi? S obzirom da je u današnjoj modi sve dozvoljeno rekli bismo - nosite onako kako želite, tj. na nozi na kojoj je vama odgovara! 

Zlatni ankleti se smatraju luksuznim komadom nakita koji se nosi u posebnim prilikama i savršeno ide uz visoke potpetice, posebno salonke. Sa zlatom ne treba preterivati i držite se toga da najlepše izgledaju jednostavni anklet lančići. Anklet u boji srebra se smatra opuštenijom verzijom (casual) i savršeno ide uz godine i stil mlađih devojaka. Za ljubitelje boho stila i plaže idealni su ankleti sa perlama, u jednoj ili više boja. Posebnu vrstu predstavljaju i takozvani 'barefoot anklets' odnosno ankleti koji se nose bez obuće i jednostavno bismo mogli da ga opišemo kao nakit koji povezuje nožni prst sa člankom (izgleda kao sandala ali bez đona). 

Mnoge poznate ličnosti obožavaju anklet (i to ne samo ovog leta) ali ukoliko želite da naučite kako nositi anklet a da izgleda moderno i glamurozno obavezno bacite pogled na stil Latino dive Dženifer Lopez koja važi za velikog ljubitelja ankleta. Njeno pravilo je jednostavno - nosiš salonke, nosi anklet! A za moderne, urbane devojke tu su odlični primeri poput it devojaka Rijane i Hejli Boldvin. 



Najjednostavnija varijanta su svakako tanani lančići koji se dodatno upotpunjavaju perlicama, malim privescima, po kojom manjom kićankicom, a sve u svrhu što potpunijeg boho dojma. Ipak, ovaj nakit nije namenjen samo ljubiteljima boho stila. One mogu biti jako sofisticirane i elegantne, a tajna se (barem ovog leta) krije u njihovoj neodoljivoj jednostavnosti. Za tako specifičan komad nakita čini se da je jednostavnost zaista i ključna reč. Uvek kada eksprimentišete sa novim pozicijama i vrstama nakita shvatićete da je jednostavnost ključ uspeha. 

Za razliku od mnogih novotarija anklet ne zahteva nikakvu hrabrost, niti dodatna ulaganja. Ukoliko u kutiji sa nakitom imate lančić već ste spremni da ispratite korak mnogih blogerki, trendseterki i poznatih ličnosti. Iskoritite leto do poslednjeg dana, dajte ovom mikro trendu šansu i videćete zašto ga modni magazini (Elle, Glamour) obožavaju već mesecima unazad. 













No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly